Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

2/2020

Kymenlaakson kauppakamarin kevään koulutukset, tilaisuudet ja tapahtumat siirretään pääsääntöisesti syksyyn Korona-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Haluamme omilla toimenpiteillämme ehkäistä korona-viruksen leviämistä ja turvata jäsentemme ja muiden osallistujien turvallisuuden siirtämällä kevään tilaisuudet myöhempään ajankohtaan. 

Ulkomaankaupan asiakirjapalvelu toimii sähköisesti.

Palvelemme etänä puhelimitse ja sähköpostitse toimiston ollessa suljettuna.

Yhteystiedot löytyvät tämän infotekstin yhteydestä ja nettisivuiltamme www.kymenlaaksonkauppakamari.fi/yhteystiedot

Tätä ohjeistusta päivitetään tarvittaessa tilanteen kehittyessä ja viranomaisohjeiden päivittyessä sivuillemme: www.kymenlaaksonkauppakamari.fi

Koronaviruksen leviäminen herättää monenlaisia kysymyksiä ja ohjeistuksen tarvetta työpaikoilla.

Tähän artikkeliin on koottu muutamia huomioon otettavia asioita palkanmaksuvelvollisuudesta, vuosilomasta, työsuhteen päättämisestä ja sairauden ehkäisystä ja tartuntaepäilystä.

 

Verkkokoulutuksiin voit osallistua omalta työpisteeltäsi etänä. Kauppakamarin laadukkaiden verkkokoulutusten kouluttajina toimivat alan parhaat asiantuntijat. Kevään koulutuksissa mm. verotuksen ajankohtaisaamupäivä, ostoreskontran tulkintatilanteet ja ostojen arvonlisäveropäivä - kirjanpitäjän must know!

HHJ-kurssi on tarkoitettu hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen. Se sopii sekä hallitustyötä jo tekeville henkilöille tai sitä harkitseville; toimitusjohtajille, yrittäjille, kunnallisten osakeyhtiöiden ja liikelaitosten johtajille ja hallituksen jäsenille.

Hyvää hallitusosaamista tarvitaan myös julkisella sektorilla ja yhdistyksissä.

Merja Karhu, Kymenlaakson kauppakamarin kaupan alan valiokunta

Kauppa on yksi suomalaisen hyvinvoinnin kivijaloista

16.03.20 |

Jatkuva muutos on tämän päivän normaali ja vastuullisuus on elinehto, kirjoittaa K-Rauta Kouvolan toimitusjohtaja, kauppakamarin kaupan alan valiokunnan puheenjohtaja Merja Karhu pääkirjoituksessaan. Hän pohtii myös, miten osaava työvoimaa saadaan ja sitoutetaan kaupan alalle.

Kymenlaakson kauppakamari on huolissaan valtionrahoituksen saamisesta valtatielle 15 Kotkan Rantahaan ja Kouvolan Tykkimäen välille.

- Ajankohta olisi nyt otollinen valtatie 15 kunnostuksen käynnistämiseen, kun Elyn tiesuunnitelma valmistui ja siellä on valmius tien kunnostustöiden aloittamiseen, sanoo Kymenlaakson kauppakamarin toimitusjohtaja Marika Kirjavainen.

Kauppakamari on käynyt tiivistä keskustelua alueen kansanedustajien kanssa valtatien 15 rahoituksesta.

Ministeri Jari Leppä sekä kansanedustajat Ville Kaunisto ja Paula Werning kommentoivat tilannetta Arkadianmäeltä.

Kauppakamarissa käynnistyi helmikuussa yritysten kansainvälistymistä edistävän KV-killan -toiminta. Killan ensimmäinen isäntäyritys ja vierailukohde oli julkisivulasituksiin erikoistunut Lumon Oy Kouvolassa. 

Kauppakamarin yritysvierailulle Mussalon ja Hietasen satamiin osallistui runsaasti jäsenyritysten edustajia. Vierailu aloitettiin kahvittelemalla Cafe Neptunuksessa, minkä jälkeen jatkettiin satamakierrokselle Mussalon ja Hietasen satamiin

Valtakunnallinen KasvuOpen -kasvuohjelma on saavuttanut suosiota Suomen suurimpana yrityksiä kasvuun valmentavana ohjelmana. Mukaan Kymenlaakson Kasvupolulle voivat hakea kaikki alueen kasvuhaluiset yritykset toimialaan, ikään tai kokoon katsomatta. Ohjelma on yrityksille maksuton.

Kauppakamarin tuore EU-katsaus

Uudet kriisit ovat koetinkivi komissiolle

16.03.20 |

Vauhdilla leviävä koronavirus ja Turkin pakolaispaine haastavat nyt toden teolla Euroopan unionin jäsenmaiden yhtenäisyyttä ja vaikeuttavat uuden komission työtä.

Keskuskauppakamarin tuoreessa EU-katsauksessa tarkastellaan tiiviissä muodossa uuden komission ohjelmaa ja yllättäviä haasteita.

Katsauksen voi ladata jutun lopusta.

Keskuskauppakamari julkaisi verokiilalaskurin, josta on helppo katsoa, mikä on verojen ja maksujen suhde kokonaispalkkaan eli kuinka paljon palkasta maksetaan erilaisia veroja ja maksuja.

Hallitustyö on joukkuepeliä, jossa jokaisella on oma pelipaikkansa ja roolinsa.

"Hallituksen aikana viidessä vuodessa Triuvaren koko on nelinkertaistunut. Ei kasvu yksin hallituksen ansiota ole, mutta vaikeampaa se olisi ollut ilman sitä", toimitusjohtaja Toni Rantanen arvioi.

 

Ulkomaalaisen elinkeinonharjoittajan tavaroiden siirto toisesta EU-maasta Suomessa sijaitsevaan varastoon täällä harjoitettavaa liiketoimintaa varten on liikeomaisuuden siirtona verotettava yhteisöhankinta. Vastavuoroisesti samat säännöt koskevat myös tilanteita, joissa suomalainen elinkeinonharjoittaja siirtää liikeomaisuutta toiseen EU-maahan sijoitettuun varastoon.

Halutessaan työnantaja ja työntekijä voivat sopia työsuhteen jatkamisesta eroamisiästä huolimatta. Eroamisikä on eri asia kuin eläkeikä.