Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

1/2020

Juha Korhonen, Kymenlaakson kauppakamarin puheenjohtaja

Osaava työvoima Kymenlaakson haasteena

21.01.20 |

Kymenlaaksolaista osaamista arvostetaan laajalti maakunnan ulkopuolella ja siitä jopa kilpaillaan.

Millä siis pysäytämme osaajien paon ja varmistamme, että maakuntamme yrityksien kasvu ei ainakaan kaadu osaavan työvoiman puutteeseen ?

IlmastositoumusTUNNUS viestii vastuullisesta liiketoiminnasta. 
Ilmastotavoitteiden saavuttaminen hyödyttää yritystä myös liiketaloudellisesti, sillä hiilijalanjäljen pienentäminen voi vähentää yrityksen kustannuksia.
Vastuullisuutta arvostavat myös asiakkaat ja sidosryhmät.

"Nyt huomio Kymenlaakson elin- ja vetovoiman kannalta tärkeisiin liikenne- ja infrahankkeisiin", kehottaa Teollisuusvaliokunnan puheenjohtaja Pekka Salmi kommetoidessaan LVM:n selvitystä liikenteen nykytilasta.

Kauppakamarit pitävät lausuntokierroksella ollutta 12-vuotiseen liikennejärjestelmäsuunnitelmaan liittyvää liikenne- ja viestintäviraston selvitystä nykytilasta ja toimintaympäristön muutoksista kattavana. Vankemman pohjan rakentamiseksi on tärkeää, että liikenteen taloudellista merkitystä Suomelle arvioidaan tarkemmin osana selvitystä.

 

Kauppakamarin neljännesvuosittain julkaistavassa talouskatsauksessa käydään läpi ajankohtaista taloustilannetta Suomessa ja ulkomailla.

Vuoden ensimmäinen katsaus tarkastelee väestörakenteen muutosta ja sen vaikutusta talouden tuottavuuteen

Kymenlaakson kauppakamari järjestää suositun hallitustyöskentelyyn valmentavan HHJ-kurssin huhti-toukokuussa 2020 Kotkassa.

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ)-kurssi soveltuu hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen. Se sopii sekä hallitustyötä jo tekeville henkilöille tai sitä harkitseville ja auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia hyödyntämään hallitustyöskentelyä entistä paremmin.

Ryhmätyössä oli Kimmon lisäksi viisi jäsentä eri toimialoilta. Etukäteen Kimmoa epäilytti, koska tiimin jäsenet olivat ihan muilta toimialoilta: saadaanko mitään järkevää keskustelua aikaiseksi?

 – Epäily osoittautui turhaksi. Moni- ja eritoimialaisuus oli itse asiassa vahvuus. Keskustelun taso yllätti, se, kuinka hyviä kommentteja voi antaa ihan toisilta toimialoilta. Monesta kevyesti heitetystä ”sivulauseesta” jäi mieleen ajatuksia, joita sisäisesti jalostamme eteenpäin. Se yllätti, miten hyvin vapaamuotoinen workshop pienessä ryhmässä toimi.

 Iltapäivän aikana käytiin läpi Celkeen historia, osaaminen, avainhenkilöt, kipupisteet, haasteet ja mahdollisuudet. Toimitusjohtaja oli sopivan tiukassa tentissä.

Keskuskauppakamari julkaisee erilaisia talouselämään ja yritysten toimintaan liittyviä katsauksia. 

Tuoreimmat talous-, juridiikka ja kilpailukykykatsaukset ovat ladattavissa jutun yhteydessä olevista kuvista.

 

Kevään koulutukset Kotkassa ja Kouvolassa käynnistyvät helmikuussa.

Jos et pääse paikan päälle, niin hyödynnä kauppakamarin verkko- ja striimikoulutuksia ja opiskele omalla työpisteelläsi.

Kauppakamarissa on laaja valikoima laadukkaita koulutuksia, joihin on helppo osallistua omalta työpisteeltä.

Suositut striimikoulutukset ovat loistava vaihtoehto silloin kun tilaisuuteen osallistuminen ei ole mahdollista.

Helsingissä pidettävän koulutuksen seuranta käy näppärästi läppäriltä tai mobiilista. Koulutukset kestävät joko puoli päivää tai koko päivän.

Koulutuksesta saat valmiudet Keskuskauppakamarin laatiman Ilmastositoumuksen edellyttämän päästölaskennan tekemiseen.

Tutkimusten mukaan kestävään liiketoimintaan panostavat yritykset saavat kilpailijoihinsa nähden 5–15 vuoden etumatkan.

Luottamushenkilöiden toimintavuosi käynnistyy Valiokuntavalkeilla torstaina 30.1. Toiminnansuunnittelun aamupäivässä kauppakamarin luottamushenkilöt kiteyttävät tulevan vuoden vaikuttamistyötä ja sen tavoitteita sekä perehtyvät valiokuntatyön uudenlaiseen toimintamalliin.

Naisverkoston vuoden 2020 ensimmäinen tapaaminen  toteutetaan Kotkan Energian ja Karhu Voiman yhteisesti emännöimänä. 

Ennakkotiedosta poiketen tapaamispaikkana on Kotkan Energia Oy:n Hyötyvoimalaitos Korkeakoskella. Osoite Hyötytie 100, Kotka.

Vuoden 2020 alusta alkaen on ollut mahdollista sopia uudenlaisesta työaikamuodosta – joustotyöstä.

Siinä työnantaja määrittelee tehtävät ja niitä koskevat tavoitteet sekä kokonaisaikataulun, ja työntekijällä itsellään on suuri vapaus päättää itse työajastaan ja sen tekemisen paikasta.

Kauppakamarin neuvontapalvelut ovat jäsenyritysten käytettävissä. Lakimies Kirsi Parnilan artikkelissa käsitellään vuoden alusta voimaan tullutta joustotyömahdollisuutta.

Liiketoiminnan hankinta voidaan toteuttaa joko ostamalla yritys tai tekemällä liiketoimintakauppa. Riippumatta, miksi liiketoimintaa hankitaan, tulee ymmärtää osakekaupan ja liiketoimintakaupan ero.

Lakimies MIka Lahtinen kertoo, mikä ero näillä kahdella on.

Luovaa työtä tehdään usein työsuhteessa, ja kuten toivottavaa on, tuloksia tuppaa syntymään.

Kysymys siitä, kenelle luovan työn tulokset kuuluvat, ei ole yksiselitteinen, vaan lainsäädännöt poikkeavat toisistaan eri EU-maissa.

Britannian parlamentin alahuone hyväksyi 20.12.2019 vaalivoittaja pääministeri Boris Johnsonin Brexit-lainsäädännön eli erosopimuksen EU:n kanssa. 

Tässä artikkelissa Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Marko Silén käy läpi tämän hetkistä tilannetta ja mitä yritysten kannattaa huomioida.

Luova Yritysgeneraattori -hanke järjestää kevään aikana kolme työpajaa Kymiringin tuleviin tapahtumiin liittyen. 

Case Kymiringin työpajoissa keskitytään asiakasymmärykseen perustuvaan tuotteistamiseen, tarinallistamiseen sekä digitaalisiin myyntikanavaviin. Työskentely jakautuu kolmeen eri teemaan, jotka ovat tapahtumat, majoitus & kulkeminen sekä KymiRing-moottoriradan brändituotteet.

Kehittyvät markkinat tarjoavat useita liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Uusia tuotteita ja palveluita tarvitaan väestön tulotason noustessa ja yhteiskunnan kehittyessä. Yritysten on hyvä arvioida markkinoiden mahdollisuudet ja riskit mahdollisimman tarkasti menestyäkseen kehittyvillä markkinoilla.

10-vuotisjuhliaan viettävä Finnish Business valtaa Pietarin Crowne Plaza St.Petersburg Airport -hotellin huhtikuussa.

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin tapahtuma koostuu korkean tason seminaarista ja Meet & Greet –verkostoitumistapahtumasta. Paikalle odotetaan yli 400 liike-elämän päättäjää Suomesta ja Venäjältä.

Johtavina teemoina ovat tänä vuonna rakentaminen, palvelut, metsä, matkailu, teollisuus, terveysteknologia ja kiertotalous, mutta kaikkien alojen yritykset ovat tervetulleita osallistumaan tapahtumaan.

Kauppakamari polkaisee käyntiin yritysten kansainvälistämistä edistävän KV-kilta -toiminnan Kymenlaaksossa.

KV-kilta on viennistä ja kansainvälistymisestä kiinnostuneiden jäsenyritysten verkosto. 

Ensimmäisessä tapaamisessa tutustutaan Lumonin kansainvälisiin toimintoihin.

Kymenlaakson kauppakamarin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin vuoden 2020 alusta toimitusjohtaja Juha Korhonen Kymenlaakson Osuuspankista. Fazerin Korian tehtailla pidetyssä syyskokouksessa valittiin luottamushenkilöt, vahvistettiin strategia sekä kuultiin Kaslinkin menestystarina.

Maailmalla satsaus luoviin aloihin on saanut aikaan menestystä ja kasvua.

Olisiko meillä Suomessa, saati Kymenlaaksossa, mahdollisuus hyödyntää luovuutta alueen yritysten eduksi?

Jäsenyritys! Annathan apusi ja vastaathan Xamkin ytimekkääseen kyselyyn!

LUT-Lahden Teknillisen Yliopiston jatko-opiskelija pyytää yrityksiä haastatteluun väitöskirjaansa liittyvää tutkimusta varten.

Tutkimus käsittelee tieliikenteen tavarakuljetusten kehitystä, tieliikenteen tavarakuljetusten roolia osana laajempia kansainvälisiä toimitusketjuja, Suomen ja Venäjän välistä tieliikennettä, sekä vaihtoehtoisten polttoaineiden soveltuvuutta tieliikenteen tavarakuljetuksiin.

Haastattelu kestää noin tunnin ja voidaan tehdä yrityksen tiloissa.

 

Euroopan komissio aikoo tarjota kaikille EU:n alueella toimiville pk-yrityksille käyttöoikeuden maksuttomaan eTranslation-konekäännöstyökaluun, ja haluaa sitä ennen kartoittaa kääntämiseen liittyviä tarpeita.

Kauppakamarin jäseniä pyydetään vastaamaan kyselyyn 30.1. mennessä.

Kiitos jo etukäteen!

Vuosikirja on kauppakamarin Mitä, missä, milloin -teos!

Se säilytetään ja sitä selataan useaan otteeseen.

Tule mukaan mainoksellasi !