Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

6/2019

07.10.19 | Kauppakamariasiaa

Kyrö Napue Ginin isä ja Sami "Musti" Jauhojärvi mukana Suunta 2019 -juhlaseminaarissa

Suunta19_YHTEISTYÖKUMPPANIT.png

Suunta -johtamisseminaari on kasvanut Kauppakamarin juhlavuoden johdosta juhlaseminaariksi. Seminaarin puhujavieraat tulevat Euroopan politiikan, urheilun, yritys- ja finanssimaailman huipulta. Mukana mm. olympiavoittaja Sami "Musti" Jauhojärvi, OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio ja Kyrö Napue Ginin kehittäjä Miika Lipiäinen.

PUHUJAT:

Sami_Jauhojärvi-4_rgb_1000.jpg

Olympiavoittaja Sami Jauhojärvi

Voittajaksi kasvaminen- analyysia ja kokemuksesta oppimista

Sami Jauhojärvi oli jo kuusivuotiaana ilmoittanut, että isona hänestä tulee hiihtäjä. Hän päätti menestyksekkään arvokisauransa Lahden 2017 MM-hiihtoihin. Hiihtouran jälkeen Jauhojärvi on jatkanut YLEn hiihtolähetysten asiantuntijana, hiihtovarusteiden tuotekehityksessä, sekä luennoimalla uransa aikana kertyneestä kokemuksesta ja sen yhdistämisestä yritysmaailmassa menestymiseen.

 

 


 

Virtanen_Vesa_prkenr_rgb_web.jpg

Prikaatikenraali, suunnittelupäällikkö Vesa Virtanen, Puolustusvoimat

Puolustusvoimat kohti 2020-lukua

Prikaatikenraali, valtiotieteen maisteri Virtanen on palvellut mm. osastoesiupseerina ja vanhempana osastoesiupseerina Pääesikunnassa, Puolustusvoimain komentajan adjutanttina, asevelvollisuutta selvittäneen Risto Siilasmaan johtaman työryhmän sihteerinä, Uudenmaan Jääkäripataljoonan komentajana, Turvallisuuskomitean pääsihteerinä ja Kainuun prikaatin komentajana. Kansainvälistä kokemusta Virtanen on hankkinut YK:n sotilastarkkailijana entisen Jugoslavian alueella, EU:n sotilaskomitean puheenjohtajan adjutanttina Brysselissä sekä Harvardin yliopistossa.


 

 

WEB_Kimmo_Maki rajattu.jpg

Toimitusjohtaja Kimmo Mäki, Finavia Oyj

Miten tavaraliikenteen ja matkustamisen käy ilmastonmuutoksen kynnyksellä

Mäki on toiminut mm. Helsingin Sataman toimitusjohtajna, Steveco Oy:n Senior Vice President -tehtävässä ja Stockmannin logistiikkapäällikkö. Hänellä on useita luottamustehtäviä mm. Finrailin puheenjohtajana ja Satamaliiton puheenjohtajana. Keskuskauppakamarin liikennevaliokunnan jäsenenä Mäki on ollut vuodesta 2018 alkaen.

 

 


 

Karhunen Minna_Kuntaliitto kuvapankki minna_karhunen002 rajattu.jpg

Toimitusjohtaja Minna KarhunenSuomen Kuntaliitto

Johtaminen ratkaisee aina

Minna Karhunen on Suomen Kuntaliiton toimitusjohtaja. Hän työskennellyt mm. toimittajana, kansanedustajana, kaupunginjohtajana ja aluehallintoviraston ylijohtajana. Hänen intohimonsa työelämässä on johtamisen kehittäminen. Hän uskoo vahvasti valmentavaan johtamiseen, yhdessä tekemiseen ja myötätunnon mullistavaan voimaan. Vapaa-aikanaan hän harrastaa partiota ja moottoripyöräilyä.

  

CEO Miika Lipiäinen rajattu.jpg

Toimitusjohtaja Miika LipiäinenKyrö Distillery Company

Maailman paras laatu ei riitä – käsityön ja kuluttajan tuominen yhteen

Miika Lipiäinen oli jo päättänyt, ettei ryhdy yrittäjäksi. Suuryritysuralle kuitenkin tarjoutui liian houkutteleva vaihtoehto rakkaasta harrastuksesta viskin parissa - onneksi kuitenkin tuotantopuolella.

Kyrö Distillery Company perustettiin kaveriporukalla ja se aloitti toimintansa 2014. Sen jälkeen sama joukko haastajia on taikonut suomalaisesta rukiista upeita makuja Suomessa ja maailmalla.

 


 

Timo-Ritakallio-kuva web rajattu.jpg

Pääjohtaja Timo Ritakallio, OP Ryhmä

Johtaminen jatkuvan muutoksen aikakaudella

Timo Ritakallio on menestyksekkään uran finanssialalla tehnyt johtaja, joka on toiminut OP Ryhmän pääjohtajana keväästä 2018 lähtien. Hän siirtyi OP Ryhmään Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisesta, jossa hän toimi varatoimitusjohtajana vuosina 2008-2014 ja toimitusjohtajana vuodesta 2015 lähtien. Ennen Ilmarista Ritakallio on työskennellyt pitkään OP Ryhmässä eri johtotehtävissä. Koulutukseltaan Ritakallio on oikeustieteen maisteri, MBA ja tekniikan tohtori tuotantotalouden alalta. Ritakallio on ansioitunut johtamisen ja yritysstrategoiden asiantuntija. Hän toimii myös Suomen Olympiakomitean puheenjohtajana.

 

Virkkunen Henna rajattu.jpg

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen, Euroopan parlamentti

Kilpailukykyinen Eurooppa ja kestävä tulevaisuus

Henna Virkkunen istuu toista kautta Euroopan parlamentin jäsenenä. Virkkunen on jäsen teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunta ITRE:ssä ja varajäsen liikenne- ja matkailuvaliokunta TRAN:issa. Virkkunen on entinen Kokoomuksen kansanedustaja opetusministeri, kunta- ja hallintoministeri sekä liikenneministeri.

 

SUUNTA2019 -juhlaseminaari RUK:n Maneesissa, Haminassa, 8.11. klo 9.00 - 16.20

Tutustu tilaisuuteen ja ilmoittaudu