Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

6/2019

Moni teistä on antanut oman panoksensa Kymenlaakson kauppakamarin strategiatyöhön kuluneena kesänä ja nyt syksyllä. 

Digitaalisuus on olennainen osa valitsemiemme menestystekijöiden tavoittelemisessa......

 

 

 

Suunta -johtamisseminaari on Kauppakamarin 90-vuotis juhlavuoden johdosta kasvanut juhlaseminaariksi.

Seminaarin puhujavieraat tulevat Euroopan politiikan, urheilun, yritys- ja finanssimaailman huipulta. 

Mukana mm. olympiavoittaja Sami "Musti" Jauhojärvi, OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio ja Kyrö Napue Ginin kehittäjä Miika Lipiäinen.

Kymenlaakson kauppakamarin juhlavuosi huipentuu perjantaihin 8.11.

Päivällä perinteinen johtamisseminaari Suunta kokoaa kauppakamariväen Haminaan. Päivä huipentuu Kotkan Höyrypanimolla vietettävään Juhlagaalaan, jossa juhlapuhujana on EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies. Juhlahumussa mukana ovat myös koko kansan rakastamat, legendaariset Pirre ja Hansu. Musiikista vastaavat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela yhtyeineen.

Loppusyksyn täsmäkoulutuksissa päivitetään suoraan työssä hyödynnettäviä taitoja.

Muun muassa sosiaalisen median käyttöön, Lean-menetelmän käyttöönottoon ja esimiestaitojen kehittämiseen paneudutaan kauppakamarin koulutuksissa Kotkassa ja Kouvolassa, jäsenyritysten henkilöstölle jäsenetuhintaan.

Suhdannebarometrikysely selvittää kuluneen kvartaalin tilannetta yrityksissä sekä näkymiä loppusyksylle  myynnin, henkilöstö- ja varastotilanteen ja suhdannekapeikkojen osalta.

Tulosjulkistus tehdään valtakunnallisesti yhtä aikaa usealla paikkakunnalla. Kymenlaaksossa tulosjulkistus on ravintola Koskelassa, Kouvolassa.

Suhdannebarometrin julkistuksen jälkeen vuorossa on lounas ja Elinkeinoelämän Foorumi, jossa aiheina ovat erittäin ajankohtainen, julkisuudessa paljon puhuttu yritysten vastuullisuus ja tiedolla johtaminen. Puheenvuoroissa kuullaan mm. miten vastuullisuudesta tehdään kilpailuetu yritykselle.

Kasvu Open -kauden 2019 finalistit on julkaistu ja loppukilpailu eli KasvuOpen Karnevaali käydään Jyväskylässä 23.10.

Lähde mukaan kauppakamarin, Kymen Yrittäjien ja Kouvola Innovationin matkalle Jyväskylään. 

Finaalissa kisailevat myös kymenlaaksolaiset Terra InfraKino123 ja GasSol.

Kauppakamarin naisverkosto lounastaa yhdessä noin kuusi kertaa vuodessa. Seuraava tapaaminen on maanantaina 14.10.

Emäntänä on Kymen Seudun Osuuskaupan henkilöstöpäällikkö Sanna Mäenpää. Hän avaa meille teemaa "Johtamislupaukset esimiestyön perustana" ja esittelee KSOn toimintaa sekä kertoo meille oman uratarinansa.

Sekä uudet että ennen mukana olleet tervetuloa tähän vapaamuotoiseen lounashetkeen.

Suomi-Talo on elinkeinoelämän, taiteen, tieteen ja kulttuurin keskus, joka sijaitsee Pietarin keskustassa vain 20 minuutin päässä Finlandskiy-asemalta. Talossa on yritysten käyttöön neuvottelutiloja, vuokrattavia toimistotiloja ja co-working -tiloja.

Kouvolan seudun kauppakamariosaston toiminta sulautuu Kymenlaakson kauppakamariin vuoden vaihteessa. 

Viimeisessä sääntömääräisessä syyskokouksessa on luvassa pientä ohjelmaa kuohuvien kera sekä Anu Pentikin yrittäjätarinasta kertova näytelmä Kouvolan Teatterissa.

Lämpimästi tervetuloa!

Ohjelmistojen tilaamisessa on tärkeää panostaa tarvemäärittelyyn ja tarkistaa sopimusten sisältö huolellisesti. Tällä hetkellä ostetaan paljon valmisohjelmistoja ja erityisesti palveluina ostettavia ratkaisuja (Software as a Service).

Keskuskauppakamarin ohjelmistoihin erikoistunut HTT-tavarantarkastaja Jani Antikainen kertoo, mitä ohjelmistojen tilaamisessa on hyvä ottaa huomioon.

Yritykset kokevat, että ympäristö- ja ilmastotavoitteet ovat tärkeitä asiakkaille, omistajille sekä työntekijöille. 

Kauppakamari järjestää jäsenyrityksille koulutuksen vastuullisuusasioista. Kymenlaaksossa koulutus on tammi-helmikuussa Haminassa.

" Euroopan 500 miljoonan asukkaan sisämarkkina on suomalaisillekin yrityksille auki ja tarjoaa valtavat kasvun mahdollisuudet. Puhumattakaan EU:n solmimista uusista kauppasopimuksista, jotka ovat avanneet uusia vientimahdollisuuksia muun muassa Kanadaan, Koreaan, Singaporeen ja Japaniin. Yrityksiä on rohkaistava kansainvälistymään! "

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen puhuu Suunta 2019 -juhlaseminaarissa Haminassa 8.11. 

  

Tulevaisuuden työntekijät kokoontuvat Kotkassa 17.10.

Onhan yrityksenne tapahtumassa esillä?

Tervetuloa kuulemaan ja katsomaan maailmanluokan vaikuttajia Nordic Business Forumin live-lähetykseen 9.-10.10. Eagle-talon Auditorioon Karhulaan. 

Esimies, johtaja tai yrittäjä. Ota nuori päiväksi tutustumaan työhösi! Päivä Johtajana -tempaus järjestetään Kouvolassa ja Iitissä keskiviikkona 30.10.

Yrityksille projekti on hieno tilaisuus avata oman organisaation toimintaa nuorille, näyttää johtajan tai yrittäjän arkea ja ehkä löytää tulevaisuuden tekijä.

Marraskuussa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK järjestää yrityksille markkinointi- ja rekrytapahtuman, joka kokoaa yhteen yritykset, opiskelijat ja henkilökunnan.

Tapahtuma on loistava mahdollisuus tulla tunnetuksi opiskelijoiden keskuudessa, luoda kontakteja tulevaisuuden työntekijöihin sekä mukana oleviin toisiin yrityksiin. Tavoitteena on yhdistää yritysten tarpeet ja tulevaisuuden osaajat.

Motivaatiossa on voimaa, mutta miksi se ei riitä kasvuun?
Entä miten luodaan onnistuvia (työ)yhteisöjä?

Yrittäjä, johtamisen valmentaja, tietokirjailija Riitta Hyppänen vetää Kouvolan Liikemiesyhdistyksen Motivaatioillan 14.10.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ilmoittautuminen tarjoilujen takia pikaisesti.

Suomalaiset yritykset kiinnostavat kansainvälisiä sijoittajia.

Rahoitusta hakevien kasvuyritysten ja kansainvälisten sijoittajien kohtaamispaikka Dealflow.fi lanseerataan nyt maailmalla. 

Liity mukaan!

Työvelvoitteen laiminlyönnit näyttäytyvät yleensä työsopimuksessa sovittujen tehtävien suorittamatta jättämisenä, puutteellisena ammattitaitona ja aikaansaamattomuutena.

Pienet poikkeamat tavanomaisesta suoritustasosta eivät riitä työntekijän työsuhteen päättämiseen.

Ensi vuoden alussa on tulossa voimaan uusi työaikalaki, joten nyt alkaa olla aika valmistautua tuleviin muutoksiin. Käyn tässä artikkelissa lyhyesti läpi keskeisimpiä muutoksia työaikalaissa.

Tulolähdejakoon tulee muutoksia osakeyhtiöille, osuuskunnille, säästöpankeille, keskinäisille vakuutusyhtiölle sekä muille kuin yleishyödyllisille aatteellisille yhteisöille vuoden 2020 verotuksesta lähtien.

Perinteinen talkootyö on vastikkeetonta ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa työtä, jossa hyöty tulee välittömästi yhteisön hyväksi.

Verohallinnon 5.8.2019 päivitetyssä ohjeessa on käypää tietoa, jos osallistuu esimerkiksi urheiluseuran, purjehdusseuran, tanssiseuran tai vaikkapa uskonnollisen yhdyskunnan vapaaehtoistoimintaan, toimii urheiluseuran kilpailutuomarina tai yhteisön hallintoelimissä ja saa kokouspalkkioita.

Ohjeessa on oma kappale myös koululuokan varainhankinnasta leirikoulun tai luokkaretken rahoittamiseksi.

 

Economic outlook of Turkey today – and what are the prospects for the country?

The Turkish Ambassador, H.E. Mr Mehmet Vakur Erkul as our guest of honour. Attached please find the interview comments from the event.

Yrityskauppa näyttäytyy erilaisena ostajan ja myyjän näkökulmasta. Mitä kannattaa huomioida verotuksen osalta?  Entä rahoituksen?

Yrityskauppoihin liittyviä arvokkaita käytännön ohjeita avaavat liiketoimintajohtaja Pekka Kiukkonen, Advance Team Oy ja toimitusjohtaja Simo Tahvanainen, Joutsenon Elementti Oy. Kommenttipuheenvuoroissa OP Kymenlaakso ja KPMG.

9.10. klo 8.30 -11.00 Kouvola Innovation, Kouvola

Maksuttoman Matchmaking-palvelun avulla suomalaiset ja kansainväliset toimijat voivat etsiä uusia yhteistyömahdollisuuksia sekä ilmoittaa omista liiketoiminta-aloitteistaan.