Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

5/2019

Saksan markkinoille kauppakamariverkoston avulla

saksavuoret.jpg

Saksa on Suomen tärkein kauppakumppani ja Euroopan suurin markkina-alue. Pääsy Saksan markkinoille antaa merkittävää taloudellista selkärankaa ja uskottavuutta lähteä mille tahansa muulle markkinalle, ja saksalaisen kumppanin kanssa kaukaisemmille markkinoille meno voi onnistua helpommin.

Kauppakamarin jäsenyys on Saksassa pakollista, joten käytännössä kaikki Saksan 3,7 miljoonaa yritystä ovat paikallisen kauppakamarin jäseniä. AHK-verkoston kautta Saksalais-Suomalaisella Kauppakamarilla on pääsy tähän verkostoon – eli käytännössä kaikki 3,7 miljoonaa saksalaisyritystä ovat käden ulottuvilla. Perinteisten kauppakamaritehtävien lisäksi kauppakamarit koordinoivat oppisopimuskoulutusta, edustavat saksalaisten yritysten intressejä ja edistävät kansainvälistä kauppaa.

Smart Building -ohjelma tähtää Saksan digimarkkinoille

Vuonna 2016 perustetun saksalais-suomalaisen digikumppanuushankkeen tavoitteena on auttaa suomalaisia yrityksiä Saksan valtaville digimarkkinoille tuomalla molempien maiden yrityksiä saman pöydän ääreen.

Ensimmäinen ohjelma vuosina 2017-2018 keskittyi Industrie 4.0:aan ja johti yli 400 tapaamiseen saksalaisyritysten kanssa.

Nyt alkava Smart Building -ohjelma keskittyy Saksan rakennusalan digitalisointitarpeisiin. Saksan rakennuskanta on Euroopan suurimpia, ja maan kasvavilta älyrakennus- ja älyrakentamismarkkinoilta löytyy mahdollisuuksia suomalaisyrityksille.

Mukaan otetaan enintään 7 suomalaisyritystä, joilla on osaamista rakennusalan digitalisoinnissa. Ohjelmassa on vielä kahdelle yritykselle paikka vapaana.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä Oliver Boldtiin, oliver.boldt@dfhk.fi

Aiheeseen liittyviä esityksiä:

https://helsinki.chamber.fi/fi/kauppakamarin-palvelut/tapahtumat/tapahtumien-esitykset/business-opportunities-germany-and-beyond/