Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

3/2019

Kymenlaakso on perinteinen kahden navan ympärille rakentunut maakunta, jossa kummatkin kaupungit ovat kisailleet häntäpään sijoituksista erilaisissa elinvoimaisuusmittauksissa. Kansallisissa ja kansainvälisissä sarjoissa menestyminen on mahdollista ainoastaan yhtenä joukkueena pelaten. Katsomosta huutelun sijaan tarvitaan paljon pelaajia ja vahva kotikatsomo, joka kannustaa menestykseen.

Meriniemessä kuultiin Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemen analyysi Trumpin vaikutuksesta maailmankauppaan ja EU-vaalien merkityksestä Euroopalle ja Suomelle. Kevätkokousasioiden lisäksi tehtiin aikamatka kauppakamarin historiaan ja saatiin tuoreelta toimitusjohtajalta katsaus lähiaikojen tapahtumiin. 

Keskuskauppakamari kiittää tulevan hallituksen panostuksia liikennehankkeisiin. Sen sijaan moitteita Keskuskauppakamari antaa työllisyyteen liittyvien konkreettisten ratkaisujen puuttumiselle sekä vääjäämättä edessä olevalle velkaantumiskehitykselle.

Kauppakamari on Asuntomessuilla mukana monin tavoin.

Parhaillaan jakelussa oleva Messulehti on kolmen paikallisen elinkeinoelämän järjestön; kauppakamarin, Kouvolan Liikemiesyhdistyksen ja Yrittäjäjärjestöjen, yhteistyön tulos.

Iskelmäradiossa pyörii heinäkuussa mainoskampanja, jolla houkutellaan matkailijoita Kouvolaan noin sadan kilometrin säteeltä. Kaupunkikuvassa kauppakamarin panostus näkyy muun muassa ulkomainontana keskustassa ja Asematunnelissa sekä Asuntomessualueen Kouvola-shopissa.

Bussikuljetus Kotkasta, edullinen ryhmälippu, info, Ankkapurhan hurmaava kartanopuisto ja Happoradion konsertti - nyt kannattaa lähteä kauppakamarin Asuntomessupäivään 17.7.

Asuntomessut ovat ensi kesänä ainutlaatuinen kohde kutsua yrityksen asiakkaita ja yhteistyökumppaneita vieraaksi Kouvolaan. Ryhmät voivat varata vierailunsa yhteyteen esittelyn. 

Kouvolan toimiston avajaisia vietettiin Ässätornissa. Uusi toimisto sijaitsee osoitteessa Ilmarinkuja 3.

Kauppakamarin jäsenyritysten naisverkosto kokoontui kevään viimeiseen tapaamiseen ELY-keskukseen Kouvolaan johtaja Satu Mäkelän kutsumana.

Naisverkoston kokoontumiset jatkuvat elokuussa. Lounaille ovat tervetulleita kaikki kauppakamarin jäsenyritysten naiset. Tilaisuuksista ilmoitetaan kauppakamarin nettisivuilla, Facebookissa ja tiedotteissa.

Logistiikkavaliokunta sukelsi 5000 matkalaukun sekaan. Kaupan ja palvelujen valiokunta tutustui formula-autoon ja kiipeilyseinään. Valiokuntien kevään kokoukset saavat elokuussa jatkoa Tulevaisuusverstaassa.

Kymenlaaksolaiset KasvuOpeniin valitut yritykset pääsivät ensimmäiseen valmennuspäivään ja kohtasivat asiantuntijat eli myllärit.

Naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituksissa pysyi viime vuoden ennätystasolla eli 29 prosentissa. Enää kolmella pörssiyhtiöllä on hallituksessaan vain miehiä, kun vuonna 2007 jopa 49 prosenttia yhtiöiden hallituksista toimi ainoastaan miesjäsenten voimin. 

64% Kymenlaakson kauppakamarin jäsenyrityksistä palkkaa kesätyöntekijöitä. Määrä on 4 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.  Useimmiten hakijat löytyvät yritysten nettisivujen ja verkostojen kautta.

Useissa maissa käytetään julkisia notaareita varmentamaan asiakirjojen aitoutta tai niiden sisältöä. . Yritysten aloittaessa vientiä uusiin kohdemaihin, on tarve erilaisille todistuksille ja asiakirjojen varmentamisille lisääntynyt. Myös Suomessa on maistraateissa saatavilla julkisten notaareiden palveluita.

LUT Universityn suunnittelija Elina Hannikainen-Himanen kertoo alueemme yrityksille, mitä kanavia ja tapoja on käytettävissä korkeakoulutettujen opiskelijoiden rekrytointiin apukeinona yritysten osaavan työvoiman resurssipulaan.

Valiokuntien yhteiskokouksen isäntänä on Joonas Heinonen, Handelsbanken.

Työsopimuslain mukaan kumpi tahansa sopimuspuoli voi purkaa työsopimuksen koeajan kuluessa. Koeaikapurun kohdalla normaalit työsopimuslain mukaiset irtisanomisperusteet eivät sovellu.

Koeaikapurkua ei voida kuitenkaan toimittaa aivan millä tahansa perusteella. Työsopimusta ei saa purkaa syrjivillä tai muutoinkaan koeajan tarkoitukseen nähden epäasiallisilla perusteilla.

Uusi tavaramerkkilaki tuli voimaan 1.5. 2019. Tavoitteena on ollut selkeä ja moderni laki, joka mahdollistaa sähköisen asioinnin.

Finland, together with over 100 Finnish companies, will participate in the World Expo 2020 with pavilion Snow Cape.

Over 25 million visitors are expected, and circa 190 countries are participating the Expo from 20 October 2020 to 10 April 2021. The main theme of the Expo is Connecting Minds, Creating the Future with subthemes Mobility, Sustainability, Opportunity. 

Yritysten ja yhteisöjen velvollisuutena on ollut vuoden alusta lähtien pitää tosiasiallisista edunsaajistaan ajantasaista listaa. Sääntely perustuu EU-direktiiviin ja lakiin rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä.

Kauppakamarin kesäseminaari oli tänä vuonna järjestetty Kuusankosken Taideruukkiin. Kulttuurin keskittymäksi muutamassa vuodessa kehittynyt alue on Kymin tehtaan entinen tehdasalue, jossa on nykyisin taidegalleria, Pato klubin esiintyjäareena, puoteja ja käsityöläisiä.

Rosoinen retromiljöö toi sopivan kontrastin Kymenlaakso Summitin tulevaisuusorientoituneelle teemalle ja sen puhujille.