Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

2/2019

 

Tätä kirjoittaessani on juuri kulunut vuosi siitä, kun aloitin Keskuskauppakamarin toimitusjohtajana. Vuosi on kulunut nopeasti ja olen edelleen innoissani siitä, että saan tehdä tätä työtä yhdessä teidän kanssanne. Tänä vuonna käydään kahdet tärkeät vaalit ja lisäksi Suomi aloittaa EU:n puheenjohtajamaana heinäkuussa.....

Kymenlaaksolaisen kauppakamaritoiminnan yhdeksää vuosikymmentä juhlittiin 14.3. yhdessä jäsenyritysten ja yhteistyökumppanien kanssa.

Perustamispäivän kunniaksi järjestettyyn vastaanottoon osallistui myös lukuisia entisiä luottamushenkilöitä ja jäseniä.

Suomen suosituin kasvuohjelma KasvuOpen tarjoaa Kymenlaakson yrityksille maksuttomia valmennuspäiviä.

Yritykset saavat maksutonta neuvontaa rahoitukseen, markkinointiin, liiketoimintasuunnitelman tekoon jne.

Haku päättyy sunnuntaina 31.3.

Suomen tulevaisuus saa seuraavat askelmerkit huhtikuun eduskuntavaaleissa.

Kauppakamariosasto järjestää 3.4. Vaalitentin, johon on kutsuttu edellisen hallituksen oikeusministeri Antti Häkkänen ja työministeri Jari Lindström sekä kansanedustaja Markku Pakkanen.

Ruuvipenkkiin joutuu myös uusia kansanedustajaehdokkaita.

Vaalitentin vetää politiikan asiantuntija, toimittaja Markku Laukkanen.

Tervetuloa Kymenlaakson pk-yrittäjille suunnattuun aamukahvitilaisuuteen Kotkan Datariinaan 11.4.

Aamukahvien teemana on hallitustyöskentelyn merkitys yritykselle. Tule kuulemaan, miten hyvin toimiva hallitustyö auttaa yritystä menestymään, tuo uusia ideoita ja toimii johdon tukena.

Pääpuhujana palkittu pohojalaanen yrittäjä; Serres Oy:n Kimmo Jyllilä.

Hallitustyön aktiivinen kehittäminen kiinnostaa. HHJ-tutkinnon suosio on kasvanut neljänä viime vuotena. Viime vuosi oli ennätyssuosittu myös Kymenlaaksossa. Seuraava kurssi alkaa toukokuussa Kotkassa.

Esimiestaidot korreloivat suoraan tulokseen ja työhyvinvointiin. Etäjohtaminen on tätä päivää ja vaatii uudenlaisia johtamistaitoja. Tähän pureudutaan puolen päivän koulutuksessa 2.4. Muita koulutuksiamme kevään aikana ovat mm. kassavirran hallinta, myyntityön koulutus ja uutuus - palvelumuotoilun perusteet. Nopean päivityksen vaikkapa Google Analyticsin tulkintaan saat omalla työpisteellä tapahtuvassa muutaman tunnin verkkokoulutuksessa. 

Kuusankosken Pato Klubin rouhea miljöö tarjoaa areenan alkukesän tärkeimmälle bisnestapahtumalle - Kymenlaakso Summitille.

Tulevaisuuden muutoksiin valmentava seminaari tuo paikalle korkeatasoisen asiantuntijakaartin. Yrityksille ja organisaatioille kokoontuminen tuo tuoretta tietoa hyödynnettäväksi suoraan toiminnan kehittämiseen ja tehostamiseen.

Puolen päivän seminaari fokusoituu tulevaisuuden ennakointiin. Seminaarissa on erinomainen tilaisuus saada uusinta tietoa muun muassa yritysten liiketoimintaan vaikuttavista megatrendeistä ja prosessien tehostamisesta digitalisaatiota hyödyntämällä.

Lisäksi kuullaan, miten ihmisen mieli, keho ja aivot reagoivat muuttuviin työ- ja toimintatapoihin. 

Ohituskaista maailmalle on tapahtuma ja infosarja, jonka tavoitteena on saada uusia yrityksiä kasvun ja kansainvälistymisen tielle.

Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan yhteisessä tilaisuudessa paikalla on mm. Tanskan Suomen suurlähettiläs Vesa Vasara ja Business Finlandin Senior Advisor Terhi Rasmussen Tanskasta.

Luonnollisen henkilön verotustietojen ilmoittaminen muuttuu. Esitäytettyä veroilmoitusta ei enää lähetetä korjattuna vaan käytetään erillisiä lomakkeita tai ilmoitus tehdään sähköisesti.

Verotus tulee päättymään verovelvolliskohtaisesti eri aikaan mahdollisimman nopeasti verotuksen toimittamisen jälkeen.

Muutosten myötä työntekijälle tulee oikeus vuosilomaa täydentäviin lisävapaapäiviin siltä osin, kuin työntekijän täydeltä lomanmääräytymisvuodelta ansaitsema vuosiloma alittaa 24 päivää sairaudesta tai lääkinnällisestä kuntoutuksesta johtuvan poissaolon vuoksi.

Eduskunta on hyväksynyt vuosilomalain muutokset ja ne tulevat voimaan 1.4.2019. 

Tämä kysely koskee elintarvikekontaktimateriaalien toimitusketjussa toimivia pk-yrityksiä. Näihin kuuluvat muun muassa lähtöaineiden valmistajat, jakelijat, vaatimustenmukaisuuden varmistamiseen erikoistuneet laboratoriot, catering-yritykset ja vähittäiskauppiaat.

Vastaa kyselyyn tämän linkin kautta viimeistään torstaina 18.4.2019.

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) –kurssi antaa niin yrityksen omistajille, hallituksen jäsenille, toimitusjohtajalle kuin johtoryhmäläisille tietoa ja työvälineitä hallitustyöhön.

Pk-yrityksen voivat käyttää Business Finlandin innovaatioseteliä, kun ne hyödyntävät ensimmäisen kerran innovaatiopalveluja. Setelin arvo on 6 200 euroa (5 000 euroa + alv).

Innovaatioseteli on tarkoitettu pk-yrityksille, joilla on uusi, kansainvälistä kasvupotentiaalia omaava tuote- tai palveluidea ja jonka eteenpäinviemiseksi tarvitaan ulkopuolista osaamista.