Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

1/2019

21.01.19 | Kauppakamariasiaa

Marika Kirjavainen Kymenlaakson kauppakamarin toimitusjohtajaksi

DSC_0323.JPG

Kymenlaakson kauppakamarin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu yrittäjä, Kotkan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marika Kirjavainen.

Hän aloittaa toimitusjohtajan tehtävässään 1.4.2019.

Marika Kirjavaisella on vahva yrittäjätausta. Hän on toiminut yrittäjänä Kuljetus Kirjavainen Oy:ssä vuodesta 1997 alkaen. Hän on monelle tuttu myös Karhulassa toimineesta Kirjavaisen Kalakaupasta.

Yrittäjäjärjestöjen paikallisyhdistysten toiminnassa Kirjavainen on ollut mukana vuodesta 2009 alkaen; viimeisimpänä Kymen Yrittäjien hallituksessa, jossa puheenjohtajana viimeiset kaksi vuotta.

Tultuaan valituksi kauppakamarin toimitusjohtajaksi hän luopuu eduskuntavaaliehdokkuudestaan.

Kauppakamarin toimitusjohtajan paikka herätti runsaasti kiinnostusta sekä maakunnassa että sen ulkopuolella. Määräaikaan mennessä tehtävään tuli 24 hakemusta.

Hakijoilta edellytettiin muun muassa vankkaa elinkeinoelämän tuntemusta, verkostoitumistaitoja ja myynti- ja tavoitehakuista työskentelytapaa.

Kirjavainen saa johdettavakseen asiantuntijaorganisaation, jossa kokopäivätoimisesti työskentelee kuusi henkilöä. Luottamushenkilöitä on lähes 200 ja jäsenyrityksiä 550. Kymenlaakson kauppakamari toimii koko maakunnan alueella ja tarjoaa asiantuntijapalveluja. Merkittävä tehtäväkenttä on vaikuttamis- ja edunvalvontatyössä.

Kuva: Kymenlaakson kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja Sakari Pasanen ja toimitusjohtaja 1.4. alkaen Marika Kirjavainen.

 

Tiedustelut

Marika Kirjavainen
040 900 6651
marika.kirjavainen@kymp.net

Sakari Pasanen, Kymenlaakson kauppakamarin puheenjohtaja
0400 482 589
sakari.pasanen@tykkimaki.fi