Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

1/2019

Miten yrityksessä tunnistetaan tiimin ja yksilöiden vahvuudet ja löydetään tapa, jolla yhteistyö käännetään yrityksen menestykseksi?

Kauppakamarin uusi varapuheenjohtaja Mari Kainiemi pohdiskelee tiimityöskentelyn haasteita.

Kymenlaakson kauppakamarin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu yrittäjä, Kotkan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marika Kirjavainen. Hän aloittaa toimitusjohtajan tehtävässään 1.4.2019.

Miten ilmastohaasteesta otetaan koppi, kysytään Elinkeinoelämän foorumissa. Suhdannebarometrissä tarkastellaan uusimpia talouslukuja niin Suomesta, maailmalta kuin Kymenlaaksostakin.

Eduskuntavaaleissa ratkotaan tulevan nelivuotiskauden päättäjät Suomelle. Päätösten vaikutukset heijastuvat pitkälle siihen, millaisessa maassa elämme vuosikymmenten päässä?

Käy Maalikone.fi:ssä kertomassa oma näkemyksesi, millainen Suomi on vuonna 2042.

Maalikoneen tuotoksia puretaan Helsingin Musiikkitalossa 5.2. Kauppakamarien jäsenet ovat tervetulleita mukaan seuraamaan ja keskustelemaan eduskuntavaaliehdokkaiden kanssa Suomen seuraava kvartaali -tilaisuuteen.   

Kahvipannu on kuumana kauppakamarin perustamispäivänä 14.3. Kotkan Datariinassa.

Vietämme päivää avoimien ovien merkeissä ja toivotamme kaikki jäsenemme, yhteistyökumppanimme ja sidosryhmämme tervetulleiksi kahveille. Päivän vietossa mukana ovat myös kauppakamarin nykyinen ja uusi toimitusjohtaja.

Kymenlaakson kauppakamari juhlii tänä vuonna 90-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi julkaistaan normaalia laajempi Juhlavuosikirja, joka sisältää mm. nostalgisia kuvia vuosikymmenien varrelta.

Joko yrityksesi on mukana? Tule mukaan laadukkaaseen julkaisuun, jonka jakelu tavoittaa laajasti Kymenlaakson yrityksiä ja sidosryhmiä. 

Suomen suurin yrityksiä kasvuun sparraava Kasvu Open -ohjelma käynnistyy toistamiseen Kymenlaaksossa. Viime kevään hyvät kokemukset ja palaute mukana olleilta yrityksiltä saivat kauppakamarin lähtemään uudestaan mukaan. Sparraus on yrityksille maksutonta.

Kauppakamarin kevään koulutuskimara tarjoaa täsmäkoulutuksia työelämän tarpeisiin Kotkassa ja Kouvolassa. Tarjonnassa on huomioitu niin ajankohtaiset lakimuutokset kuin työntekemisen uudet muodot, somen mahdollisuudet sekä palvelumuotoilun merkitys. Lisäksi valittavana on verkkokoulutuksia ja yritysten tarpeisiin räätälöityjä koulutuspaketteja.

Osaava, riittävän monipuolisen kokemuksen omaava ja ammattimaisesti toimiva hallitus on erittäin tärkeä voimavara mille tahansa osakeyhtiölle ja se muodostaa yhtiön toimitusjohtajalle ja muulle operatiiviselle johdolle arvokkaan sparraus- ja keskustelukumppanin. Tule hakemaan osaamista hallitustyöskentelyyn HHJ-kurssilta.

Asuntomomessualueelle tulevan Kouvola-shopin eli työnimeltään yritystorin info- ja suunnittelutilaisuus on keskiviikkona 30.1. Tilaisuus on tarkoitettu pienille kouvolalaisille yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan yhteiselle myyntitorille.

Vuosi sitten käynnistyneet Kymenlaakson kauppakamarin naisverkoston lounastapaamiset jatkuvat keväällä. Helmikuussa ajatuksia naisjohtajuudesta vaihdetaan Lääkärikeskus Mehiläisessä Kouvolassa.

Tiesitkö, että huippumyyjä myy helposti neljä kertaa enemmän kuin keskivertomyyjä. Huippumyyjän sisimmän olemuksen on  lupautunut avaamaan alan ammattilainen Tuija Rummukainen Kouvolan Nuorkauppakamarin koulutuspäivässä.

Tervetuloa Kouvolan talousalueen elinvoima & yhteistyö – seminaariin - mitä voimme yhdessä saada aikaan?

Tule kuulemaan ja pohtimaan tulevaisuuden mahdollisuuksia Kuusankoskitalolle perjantaina 25.1. klo 9-14. Tilaisuutta inspiroivat ja sparraavat Robert Nemlander ja Janne Antikainen. Ilmoittautumiset pikaisesti.

Sääntömääräisessä syyskokouksessa valittiin Kymenlaakson kauppakamarin luottamushenkilöt vuodeksi 2019. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy:n toimitusjohtaja Sakari Pasanen.

Ratkaisuja Suomelle" -ohjelma tarjoaa kauppakamariryhmän panoksen Suomen tulevien vuosien haasteiden ratkaisemiseksi. Kauppakamariryhmä esittää uudistuksia muun muassa osaavan työvoiman, työllisyyden ja kestävän julkisen talouden ja sujuvamman sääntelyn edistämiseksi. Lisäksi ohjelmassa esitetään itsesääntelyyn perustuvia ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjuntaan sekä liikenteen ja infrastruktuurin rahoitukseen.

Kouvolan kauppoihin ja palveluiden pariin houkutellaan ensi kesänä  matkailijoita näyttävän Messulehden avulla.

Kouvolan Liikemiesyhdistyksen, kauppakamarin, yrittäjäjärjestöjen ja mainostoimisto Sepeteuksen yhteistyössä koostama, 52-sivuinen nelivärijulkaisu jaetaan erittäin laajana, 170 000 kappaleen painoksena Kouvolan, Kotkan, Lappeenrannan, Mikkelin ja Lahden alueille sekä itäiselle Uudellemaalle. Mainostilojen varaus on jo käynnistynyt.

Etsimme Kultaisella Nuijalla palkittavaksi PK-yritystä, joka on hyvän hallitustyöskentelyn avulla nostanut merkittävästi yrityksen arvoa. Ehdota mielestäsi sopivaa PK-yritystä 15.3. mennessä.

Työnantajalla on oikeus valita palkkaamansa henkilö. Tasa-arvolain syrjinnän kiellot rajoittavat kuitenkin työnantajan liikkeenjohtovaltaa. Työnantajan tulee toimia siten, että avoinna oleviin tehtäviin hakeutuisi sekä naisia että miehiä. Lisäksi työnantajan tulee edistää naisten ja miesten tasapuolista sijoittumista erilaisiin tehtäviin sekä luoda heille yhtäläiset mahdollisuudet uralla etenemiseen.

Juokseva kirjanpito tilinpäätösvienteineen tehdään kirjanpitolain mukaisesti. Verolainsäädäntö taasen määrittää yrityksen verotettavan tulon.

Teknisten keksintöjen suojaamiseksi on käytössä kaksi vaihtoehtoa: patentti- ja hyödyllisyysmallioikeus. Kumpikin suojaoikeus antaa haltijalleen yksinoikeuden keksinnön käyttämiseen.

Keskuskauppakamari on koonnut yrityksille seitsemän kohdan Brexit-selviytymisvinkit Britannian mahdollisen EU-eron johdosta. Yrityksille pelkistetään, mitä Britannian ero 29.3.2019 ilman mitään erosopimuksia eli kova Brexit käytännössä tarkoittaisi ja miten se vaikuttaisi yrityksiin sekä brittikauppaan. Samalla annetaan tietoa keskeisistä, ajan tasalla olevista Brexit-neuvontapalveluista ja tietolähteistä.

 

Kaupan kahden osapuolen välillä vastuiden mieltäminen ja niihin varautuminen on vielä suhteellisen selvää. Hankalampaa on mieltää, millaisia vaatimuksia kolmannet tahot voivat esittää. Entä miten varautua jo ennakolta?

Sähköiset kirjat, mukaan lukien äänikirjat ja sähköiset lehdet sekä lehtien irtonumeromyynti muuttuvat alemman verokannan alaiseksi. Arvolisäverotusmenettelyyn tulee helpotuksia koskien sähköisten palvelujen myyntiä kuluttajille toisiin EU-maihin. Mitä muita muutoksia verolainsäädäntö tuo tämän vuoden verotukseen?

Kansainvälisiä tapahtumia, messuja ja konferensseja kootusti maittain. Koosteen on laatinut Keskuskauppakamari.

Sirpa Kantola-Pakkanen aloittaa Kymenlaakson kauppakamarin yhteyspäällikönä helmikuun alusta alkaen. Hän seuraa tehtävässä Tiina Paavolaa, joka siirtyy yrityspalvelupäälliköksi Cursoriin.

Kouvolan toimisto joutuu luopumaan nykyisistä toimistotiloista tammikuun lopussa. Uusi toimistotila Kouvolan keskustan alueelta on etsinnässä. Tarve on yhdelle huoneelle muutamaksi päiväksi viikossa. Eduksi on kokoustilan käyttömahdollisuus samassa rakennuksessa.Jos tiedossasi on tila, joka soveltuisi kauppakamarin käyttöön, niin otathan yhteyttä.