Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

7/2018

28.11.18 | Kauppakamariasiaa

Naisverkoston joulupuuro 14.12.

pääkuva.jpg

Kauppakamarin naisverkoston jäsenet kokoontuvat vuoden viimeiseen tapaamiseen joulupuuron merkeissä Kotkan Datariinaan.

Naisverkosto on kokoontunut ensimmäisen toimintavuotensa aikana seitsemän kertaa. Lounastapaamisia on pidetty Merikeskus Vellamossa Kotkassa, Sokos Hotel Vaakunassa Kouvolassa ja Kouvolan Teatterissa. Keväällä naisverkosto kokoontui iltapäiväkahveille Anjalaan Ankkapurhan kulttuurisäätiön tiloissa. 

Naisverkostossa on mukana lähes 70 johtavassa asemassa oleville ja omien johtamistaitojen kehittämisestä kiinnostuneille naista, jotka haluavat verkostoitua ammatillisesti.

Naisjohtajaselvitys julkaistiin marraskuussa

Keskuskauppakamarin marraskuussa julkaisema Naisjohtajaselvitys osoittaa, että hallituksissa naiset ovat selvästi ottaneet paikkansa. Kaikista pörssiyhtiöiden hallituspaikoista naisilla on jo 29 prosenttia ja suurissa yhtiöissä peräti 34 prosenttia.

Toimitusjohtajien lukumäärä 9 on tyydyttävä, kun suhteuttaa sen siihen, että muutama vuosi sitten heitä oli vain yksi. Kuitenkaan pörssiyhtiön toimitusjohtajana toimivien naisten lukumäärä ei ole noussut viime vuotisesta.

Ilahduttavasti johtoryhmissä työskentelevien naisten osuus otti selvän askeleen eteenpäin; jo neljännes johtoryhmien jäsenistä on naisia. Miesten ja naisten roolien erot näkyvät kuitenkin sitkeästi, kun naisten johtoryhmätehtävät painottuvat yhä tukitoimintoihin. Nuoremmissa sukupolvissa tilanne näyttää korjautuvan.

Kaikista hyvistä luvuista huolimatta selvitys paljastaa myös lasikaton. Se on teollisuustuotteet ja -palvelut -sektorin liiketoimintajohdossa, jossa naisten osuus ei lisäänny ja on yhä lähes olematon, kolme prosenttia.

Kun perusteollisuus ja energiateollisuus onnistuvat löytämään selvästi enemmän naisia johtamaan liiketoimintojaan, herää kysymys, miksi muutos ei ulotu teollisuustuotteet ja -palvelut -sektoriin, joka pörssin suurimpana toimialana muodostaa noin kolmanneksen pörssiyhtiöistämme. Katseita ei pidä suunnata pelkästään alan yrityksiin vaan myös yhteiskuntaan ja erityisesti koulutusjärjestelmäämme varhaiskasvatuksesta lukien. Meillä ei ole pienenä maana varaa hukata resursseja suuren teknologisen murroksen keskellä, Keskuskauppakamarin Naisjohtajaselvityksessä todetaan.

Naisjohtajaselvitys 2018.

Ilmoittautuminen naisverkoston joulupuurolle