Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

7/2018

Tase on raportti, joka kertoo yrityksen varallisuuden, velat ja oman pääoman. Mitkä ovat kolme keskeisintä kohtaa taseessa, jotka yrittäjän tulee tietää.

Tieto on monelle yritykselle keskeisin kilpailuvaltti  ja sitä on tarpeen suojata. Tietoturvan lisäksi suojattavia ovat organisaation toimintatavat ja salassapitosopimukset. Tieto voi olla liikesalaisuus, jota suojataan myös lainsäädännössä.

Syksyn kuuma työmarkkinakiista liittyi irtisanomisiin. Nyt onkin hyvä muistuttaa mieleen työsuhteen päättämiseen liittyvät perusasiat.

Syntyikö jotain ainutlaatuista? Kirjallisen tai taiteellisen työn tulee olla omaperäinen ja itsenäinen luovan ilmaisun tulos, eikä kopio tai jäljitelmä. Taiteellisuutta, ”hyvää makua” tai ”korkeaa laatua” ei sen sijaan vaadita.