Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

7/2018

Markkinointi on monen suomalaisen yrityksen ja startupin heikko kohta. Esimerkkiä voisi ottaa vaikka Elon Muskista, joka taitavalla median hyödyntämisellä on onnistunut rakentamaan globaalin yritysryppään äärimmäisen pienellä markkinointibudjetilla. 

Kymenlaakson kauppakamari palkitsi pitkäaikaisia luottamushenkilöitä ansiomerkein. Syyskokouksessa ansiomerkin saivat rintapieleensä Matti Kulla, Elina Multanen ja Janne Sundvist.

Tehtaanjohtaja Mari Kainiemi valittiin Kymenlaakson kauppakamarin uudeksi kolmanneksi varapuheenjohtajaksi. Syyskokouksessa tehtiin henkilövalinnat vuodelle 2019 ja päätettiin sekä jäsenmaksun korotuksesta että Kouvolan seudun kauppakamariosaston ja Kymenlaakson kauppakamarin toimintojen yhdistämisestä.

Kauppakamarin Veropäivässä on esillä tuoreimmat tiedot verotuksen ja kirjanpidon tulevista ja vireillä olevista muutoksista.

 

Tapahtuuko yrityksessäsi tai alallasi jotain, jonka tietämisestä olisi muillekin hyötyä? Tai tekisikö mieli ottaa kantaa ajankohtaiseen keskustelunaiheeseen tai käynnistää debatti muutosta vaativasta asiasta?

Tule bloggaajaksi kauppakamariin!

Käynnistämme ensi vuonna nettisivujen yhteydessä pyörivän blogipalstan, johon etsimme jäsenistä ja yhteistyötahoilta kirjoittajia eri aloilta.

Kymenlaakson kauppakamari juhlii ensi vuonna 90-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi julkaistaan poikkeuksellisen laaja Juhlavuosikirja.

Yrityksillä on mahdollisuus esitellä vuosikirjassa toimintaansa, tuotteitaan ja palvelujaan. Normaalien ilmoitustilojen lisäksi Juhlavuosikirjassa julkaistaan erilliset onnittelusivut.

Suunta 2018 -johtamisseminaari  kokosi Haminaan noin 140 esimies- ja johtotehtävissä työskentelevää saamaan virikkeitä ja näkökulmia työhönsä. Monelle seminaari oli odotettu tilaisuus tavata kollegoja ja verkostoitua.

Kymenlaakson kauppakamaria 13 vuotta luotsannut Jouko Lehtoranta työskentelee toimitusjohtajana maaliskuun 2019 loppuun asti. Avoimeksi julistettuun tehtävään tuli hakuajan puitteissa 24 hakemusta.

Vuoden viimeinen valiokuntien yhteiskokous on vierailu Virojoelle ja Vaalimaan Zsar Outlet Villageen. Isäntänä toimii Virolahden kunnanjohtaja Osmo Havuaho.

Naisverkoston jäsenet ja verkostosta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi joulupuurolle Datariinaan, Kotkaan, 14.12.

Kymenlaakson kauppakamarin luottamushenkilöiden vuosi käynnistyy Valiokuntavalkeilla torstaina 24.1.2019.

Tilaisuus kokoaa yhteen luottamushenkilöt yli valiokuntarajojen suunnittelemaan tulevan vuoden valiokuntatyöskentelyä ja -tavoitteita.  Valkeat roihuavat tällä kertaa Kotkan kaupunginteatterin iloisessa ja mystisessä maailmassa.

 

Valtakunnallisesti samanaikaisesti seitsemällä paikkakunnalla järjestettävän suhdannebarometrin julkistus pidetään Kymenlaaksossa Kotkan Seurahuoneella. Elinkeinoelämän Foorumissa  pureudutaan ajankohtaiseen aiheeseen; ilmastonmuutokseen, josta puhuu EK:n ilmastoasiantuntija Matti Kahra.

Suosittu HHJ-kurssi valmentaa yritysten ja organisaatioiden hallitusten jäseniä. Kevään koulutuspäivät on julkaistu, isäntänä toimii Oma Säästöpankki Oyj.

Xamk järjestää yrityksille Luova Yritysgeneraattori -yrityskoulutusta, johon pääsee mukaan minimissään 30 pk-yritystä eri toimialoilta.

Koulutuksella pyritään kehittämään yritysten asiakasymmärrystä ja digitaalisten toimintaympäristöjen hyödyntämistä.

Tieto on monelle yritykselle keskeisin kilpailuvaltti  ja sitä on tarpeen suojata. Tietoturvan lisäksi suojattavia ovat organisaation toimintatavat ja salassapitosopimukset. Tieto voi olla liikesalaisuus, jota suojataan myös lainsäädännössä.

Tase on raportti, joka kertoo yrityksen varallisuuden, velat ja oman pääoman. Mitkä ovat kolme keskeisintä kohtaa taseessa, jotka yrittäjän tulee tietää.

Syntyikö jotain ainutlaatuista? Kirjallisen tai taiteellisen työn tulee olla omaperäinen ja itsenäinen luovan ilmaisun tulos, eikä kopio tai jäljitelmä. Taiteellisuutta, ”hyvää makua” tai ”korkeaa laatua” ei sen sijaan vaadita.

Syksyn kuuma työmarkkinakiista liittyi irtisanomisiin. Nyt onkin hyvä muistuttaa mieleen työsuhteen päättämiseen liittyvät perusasiat.

Menestyäkseen Suomi tarvitsee kaikenkokoisia kasvavia ja kansainvälisisessa kaupassa pärjääviä yrityksiä teollisuudesta palveluihin. Toimimme eri tavoin meillä ja maailmalla edistääksemme suomalaisyritysten kasvua ja kansainvälistymistä

Kauppakamari lahjoittaa joulukorttivarat Nuorkauppakamarien organisoimaan Joulupuu-keräykseen. Sen  avulla kerätään joululahjoja lapsille, jotka ovat lastensuojelun piirissä, huostaan otettuna, sijaisperheessä, lastenkodissa tai muutoin perhetilanteen vuoksi jäisivät ilman joulupukin tuomisia. Tervetuloa mukaan hyvän mielen tempaukseen!