Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

6/2018

09.10.18 | Yritystietoa

Koko Kymenlaakso ennakoi

Kymenlaaksolaiset ennakointitoimijat ovat yhdistäneet voimansa ja avanneet Kymenlaakso ennakoi -sivuston. Sivuston tarkoituksena on kerätä ja jakaa ennakointitietoa yhdestä paikasta yritysten, oppilaitosten sekä eri toimijoiden hyödynnettäväksi ja päätöksenteon tueksi.

Jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä muutoksen ymmärtäminen ja tunnistaminen on tärkeää. Päätöksenteon pohjaksi yritykset ja organisaatiot tarvitsevat näkemystä tämän hetken tilannekuvasta, muutostrendeistä ja tulevaisuuden kehityskuvista. Erityisen tärkeää on tunnistaa, minkä sisältöistä koulutusta tulevaisuudessa tarvitaan sekä pystyä ennakoimaan koulutustarjonnan määrää eri alojen työvoimatarpeita varten.

Kymenlaaksossa ennakointia on tehty useissa eri organisaatioissa jo aiemminkin. Kaakkois-Suomen ELY-keskuksella on ollut oma ennakointiryhmä, Kymenlaakson Liitolla ammatillisen koulutuksen jaos, XAMKilla ennakointia on tehty hanketyöskentelynä ja Kauppakamarin valiokuntatyöskentelyssäkin ennakointi on nostettu monesti esiin.

Päällekkäisyyksien vaara ja tehottomuus olivat suuria riskejä ja tästä syystä nyt ennakoidaan kaikki yhdessä. Kymenlaakson ennakointi muodostuu verkostosta, jolta tietoa kerätään ja jolle tietoa myös tuotetaan. Sen toiminnan linjaajana toimii ennakointiryhmä ja toimeenpanijana ns. ennakointinyrkki. Www-sivuston tukena on myös Twitter-tili.

Minkälainen tieto tai aineisto olisi sinulle hyödyllistä organisaatiossasi tai yrityksessäsi esimerkiksi strategisen suunnittelun, investointien tai osaamisen kehittämisen tueksi? Anna ennakointitoimijoille vinkki ja auta kehittämään maakunnan yhteistä tietopohjaa, sillä koko Kymenlaakso ennakoi.

Lisätietoja antaa aluekehitysasiantuntija Mia Hämäläinen, puh 0440 566 566 tai sähköpostitse mia.hamalainen@kymenlaakso.fi 

https://ennakointi.kymenlaakso.fi/

Kymenlaakso ennakkoi -sivustoa ovat olleet tuottamassa Kymenlaakson Liitto, Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja TE-toimisto, oppilaitoksista Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu XAMK, Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä EKAMI, Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO, Kouvolan Aikuiskoulutuslaitos KVLAKK sekä Kymenlaakson kauppakamari ja Kymenlaakson Yrittäjät.

Elinkeinoelämän tulevaisuusverstas 

31.10. klo 12.45  Sokos Hotel Vaakuna, Kouvola

Ohjelma

12.45 

  • Mistä yrityksille ennakointitietoa strategian päivitykseen, investointien tueksi tai osaamisen kehittämiseksi? Kymenlaakso ennakoi -ryhmä
  • Johdatus tulevaisuusverstaaseen, tutkimusjohtaja Jari Kaivo-Oja, Tulevaisuuden tutkimuskeskus

15.00   Tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen tästä linkistä