Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

5/2018

20.08.18 | Pääkirjoitus

Kasvua ja houkuttimia

jyrilippo.jpg

Vienti vetää ja talous kasvaa. Uusia start’uppeja putkahtelee kuin sieniä sateella ja jokunen isompi yritys uskaltaa taas investoida. Myös osaavan työvoiman kysyntä kasvaa ja on tosissaan pohdittava, miten juuri meille saadaan ne parhaat osaajat. On kyettävä sekä houkuttelemaan uutta osaavaa työvoimaa että pidettävä kiinni nykyisistä osaajista.

Osaava työvoima mahdollistaa yrityksen kasvun, jonka myötä voidaan rekrytoida lisää osaavaa työvoimaa, ja taas voidaan kasvaa. Yritykset eivät kasva yksin, joten kun teillä menee hyvin, myös meillä menee hyvin. Teille rekrytoidun lääkäri Niemisen kemistipuoliso napataan meille ja perheen Espooseen jääneelle junnu-teekkarille saattaa löytyä seuraavana kesänä vastuullinen kesäduuni täältä tuotekehityksen parista. Mummo-Nieminen muuttaa mukana. Hän on etätyötä tekevä seninorikoodari. Niemiset haluavat asunnon Kotkan keskustasta ja mökin Kuutsalosta. He tykkäävät käydä ulkona syömässä ja harrastavat paljon. Näin siis, mikäli jotakin on tarjolla.

Monet ulkoiset tekijät vaikuttavat siihen, saadaanko uusia osaajia siirtymään työn perässä esimerkiksi meidän tehtaan nurkille. Emme suoranaisesti pysty vaikuttamaan siihen, mikä on lähiseudun asuntojen hintataso, millaisia harrastusmahdollisuuksia alueella on tarjolla, tai kuinka laadukkaita palveluita vapaa-ajan viettoon löytyy. Tältä osin pallo on kyseisten palveluiden tarjoajilla.

Voimme kuitenkin osaltamme pyrkiä vaikuttamaan siihen, kuka tulee ja jää. Nykyaikaisen ja vastuullisen henkilöstöpolitiikan keinoin, ottamalla työntekijöiden toiveet ja tarpeet huomioon. Mekin vasta opettelemme, mutta uskomme vahvasti, että työhyvinvointiin, työntekijäkokemukseen ja työtyytyväisyyteen kannattaa panostaa. Töissä saa olla kivaa!

 

Reipasta syksyä toivottaen

Jyri Lippo
henkilöstöjohtaja
Kotkamills Oy

Kirjoittaja on Kymenlaakson kauppakamarin koulutus- ja työvoimavaliokunnan puheenjohtaja