Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

5/2018

Finnish Business goes Kazan 17.-18.10.

kazan.jpg

Suomalainen business esittäytyy lokakuussa Tatarstanin pääkaupungissa Kazanissa.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari järjestää vienninedistämismatkan yhteydessä Finnish Business -tapahtuman Tatarstanin pääkaupungissa Kazanissa 17.-18. lokakuuta. Tapahtuma järjestetään Team Finland -yhteistyönä Suomen Moskovan-suurlähetystön kanssa. Korkeatasoisessa yritysfoorumissa suomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus esittäytyä ja luoda suoria kontakteja valikoidulle kohderyhmälle.

Tatarstan on yksi Venäjän johtavista alueista talouden, teollisuuden, urheilun ja kulttuurin aloilla. Pietarin talousfoorumissa (SPIEF´18) julkistetussa Venäjän eri alueiden investointi-ilmapiirien vertailussa Tatarstan saavutti tänä keväänä hienosti kolmannen sijan Tjumenin alueen ja Moskovan jälkeen ja ennen Pietaria. Alabugan erityistalousaluetta Tatarstanissa pidetään Venäjän menestyneimpänä.

Tatarstanissa ollaan kiinnostuneita suomalaisesta osaamisesta erityisesti seuraavilla aloilla: Kemian- ja petrokemianteollisuus, ICT ja digitalisaatio, teollisuuden automaatio, koulutusosaaminen, terveydenhuolto, metsäteollisuus, energiansäästö, rakentaminen, arkkitehtuuri, jätehuolto ja startupit.

Yritysdelegaatiota johtaa suurlähettiläs Mikko Hautala. Kazanin Korston Club -hotellissa pidettävään yritysfoorumiin tuo tasavallan virallisen tervehdyksen Tatarstanin presidentti Rustam Minnihanov.

Kaikki tiet johtavat Kazaniin lokakuussa

Jo lähes 30 suomalaisyritystä on jo ilmoittautunut mukaan. Räätälöimme yrityksille toimialakohtaiset tapaamiset ja vierailut, joissa potentiaaliset asiakkaat tuodaan suomalaisyrityksille valmiiseen pöytään. Tarjoamme ainutlaatuiset puitteet esitellä suomalaista osaamista, tuotteita ja palveluja yrityksille, kumppaneille ja päättäjille! Ilmoittautuminen jatkuu 18.9. saakka.

- Kuuntelemme suomalaisyritysten toiveita ja tarjoamme heille mahdollisimman konkreettisia palveluja. Palaute aiemmista Team Finland-matkoista ja Finnish Business -tapahtumista on rohkaissut meitä kehittämään hyväksi koettua tapahtumakonseptia. Olemme saaneet hyvää palautetta myös Tatarstanin puolelta ja odotukset siellä ovat korkealla suomalaisyritysten suhteen. Kaikkien toimialojen yritykset ovat tervetulleita matkallemme. Erityisesti toivomme, että mukaan lähtisi vielä koulutussektorin toimijoita, teollisuuden palveluita tarjoavia yrityksiä sekä Cleantech-alaa ja terveysteknologiaa, sanoo Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Venäjän maajohtaja Jukka Huuhtanen.

Kumppaniksi tapahtumaan?

Tapahtuman pääyhteistyökumppaneiksi on tähän mennessä ilmoittautunut rakennusyhtiö YIT ja Tatarstanin tuotantoteollisuuteen keskittynyt erityistalousalue Alabuga. Kumppanuuspaketteja, niin isoja kuin pieniäkin, on vielä saatavilla. Tutustu kumppanuuspaketteihin.

- Pääyhteistyökumppanina odotamme Finnish Business in Kazanin tarjoavan paljon tapaamismahdollisuuksia potentiaalisten kumppaneiden sekä Kazanin ja Tatarstanin hallinnon edustajien kanssa. Meitä kiinnostaa esimerkiksi tonttihankinta, projektin pääsuunnittelu- ja pääurakointipalvelut ja rakennusmateriaalien tuotanto, sanoo YIT:n Asuminen Venäjä -segmentin johtaja Teemu Helppolainen.

Yhdistä lätkä ja bisnes

Finnish Businessin etkoja vietetään 16. lokakuuta Tatneft Arenalla, jossa KHL:n runkosarjan ottelussa Jokerit kohtaa AK Barsin. Kannattaa siis matkustaa Kazaniin jo 16. lokakuuta ja kannustaa oma suosikkijoukkueensa voittoon.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari on järjestänyt Finnish Business -tapahtumaa vuodesta 2011 pääasiassa Moskovassa ja Pietarissa, kerran myös Jekaterinburgissa. Viime vuonna Finnish Business in St. Petersburgiin osallistui yli 400 suomalaista ja venäläistä yritysedustajaa. Katso video viime vuoden tapahtumastamme.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: annika.peitsara@svkk.fi, +358 40 513 4969, www.fbrussia.fi

ILMOITTAUDU TÄSTÄ