Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

5/2018

Jyri Lippo, Kotkamills

Kasvua ja houkuttimia

20.08.18 |

"Teille rekrytoidun lääkäri Niemisen kemistipuoliso napataan meille ja Mummo-Nieminen muuttaa mukana. Hän on etätyötä tekevä seninorikoodari. Niemiset haluavat asunnon Kotkan keskustasta ja mökin Kuutsalosta. He tykkäävät käydä ulkona syömässä ja harrastavat paljon. Näin siis, mikäli jotakin on tarjolla..." 

Koulutustarjonnassamme on tänä syksynä monipuolisesti sekä lähikoulutuksia Kotkassa ja Kouvolassa että laaja valikoima verkkokoulutuksia omalla työpisteellä opiskeltavaksi. Tutustu koulutuksiin ja ilmoittaudu mukaan, jäsenenämme saat koulutukset aina edulliseen jäsenhintaan!

HHJ-puheenjohtajakurssilla käydään läpi hallituksen ydintehtävät ja tehokkuudet, yrityksen strategia sekä päätöksenteko- ja johtamisjärjestelmä, kokouksen johtaminen ja työjärjestys, liiketoiminnan kehittäminen ja toimitusjohtajan katsaus, hallituksen ja puheenjohtajan vuorovaikutussuhteet, hallituksen puheenjohtajan tehtävät ja vastuut.

Kurssi sopii sekä hallitusten puheenjohtajille että puheenjohtajaksi aikoville. 

Sijoittamisen keskiviikko tarjoaa täsmätietoa sijoittamisesta kiinnostuneille keskiviikkona 3.10. Kouvolassa. Iltatilaisuudessa mukana heinäkuussa miljoonan metsästyksen päättänyt mediapersoona Lauri Salovaara.

HHJ -kurssi antaa tietoa ja työvälineitä hallitustyöskentelyyn niin yrityksen omistajille, hallituksen jäsenille, toimitusjohtajalle kuin johtoryhmäläisille. 

HHJ-kurssi sisältää neljä puolen päivän jaksoa, joiden lisäksi tehdään ryhmätyö.

Kauppakamarin naisverkoston seuraavat lounastilaisuudet ovat syys- ja lokakuussa. Ensimmäisessä lounastilaisuudessa kuullaan mietteitä muutosjohtamisesta Carean toimitusjohtaja Annikki Niiraselta.

Yhteinen lounastilaisuus käynnistää syksyn toiminnan ja tuo hyvän tilaisuuden vaihtaa ajatuksia.  Puhujaksi saapuu Keskuskauppakamarin johtaja Johanna Sipola.

Kauppakamarin uusien jäsenten aamukahveilla tarjoillaan sumppien lisäksi käytännön vinkkejä toukokuussa voimaan astuneen tietosuoja-asetuksen käytännön vaikutuksista yrityksille. Tule tai tulkaa yrityksestänne useamman henkilön voimin uusien jäsenten aamukahville.

Tervetuloa kahdeksaksi kahville ja yhdeksäksi koulutukseen!

EU:n uutta tietosuoja-asetusta alettiin soveltaa toukokuussa. Mikä muuttui ja miten tietosuoja tulisi huomioida osana päivittäistä toimintaa?

Ajankohtaiskatsauksen sekä käytännön vinkit tietosuojasta tulee kertomaan Heidi Eklund-Karvonen Propentus Oy:stä.

Verkkokauppaa Venäjällä ja Aasiassa, hyönteiskasvatusta Ruotsinpyhtäällä ja Bossin pukuja Virolahdella. Team Finlandin Kasvuun-tilaisuus on ladattu täyteen toinen toistaan mielenkiintoisempia yritystarinoita. Tarinoiden lisäksi yrityksille on luvassa tuhti annos asiaa ja tukku vinkkejä tehokkaassa iltapäivätilaisuudessa Kotkassa 10.10.

Kymenlaakso Summit keräsi kauppakamariväen koolle kesäkuussa. Korkeatasoinen seminaari päättyi merilounaaseen Suomenlahden laineilla. Kuvasatoa seminaarista tallensi Natasha Varis.

Blogimainonta on nykyisin yleisesti käytetty markkinoinnin muoto. Bloggaajat tekevät kaupallista yhteistyötä yritysten kanssa vastiketta vastaan. Moni bloggaaja kuitenkin kompastuu piilomainontaan. Mainonnan eettisen neuvoston (MEN) lausunnoista voi ammentaa vinkkejä, joilla piilomainonnan karikot vältetään.

Käytkö paljon messuilla ja oletko miettinyt miten saada niistä enemmän irti? Etsitkö alihankkijaa, agenttia tai muuta yhteistyökumppania niiltä? Saat enemmän hyötyä kansainvälisistä messuista osallistumalla Enterprise Europe Networkin järjestämiin yritystapaamisiin.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari järjestää vienninedistämismatkan yhteydessä Finnish Business -tapahtuman Tatarstanin pääkaupungissa Kazanissa. Tatarstan on yksi Venäjän johtavista alueista talouden, teollisuuden, urheilun ja kulttuurin aloilla. Korkeatasoisessa yritysfoorumissa suomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus esittäytyä ja luoda suoria kontakteja valikoidulle kohderyhmälle

Kaksi uutta vinkkilistaa ulkomaisista yrityksistä, jotka etsivät kumppaneita tai tavaran-/palvelujen toimittajia Suomesta. Finnpartnership tarjoaa suomalaisyrityksille kehitysmaiden markkinoihin liittyviä ilmaisia neuvontapalveluja sekä taloudellista tukea hankkeen suunnittelu- ja kehitysvaiheisiin sekä koulutukseen. Matchmaking-palvelun kautta kanavoidaan uusia kumppaninhakuja kehitysmaista Suomeen. 

Team Finland  järjestää yrityksille vienninedistämismatkan Venäjälle; Rostoviin ja Krasnodariin. Yrityksistä koostuvaa suomalaisdelegaatiota johtaa Suomen Moskovan-suurlähettiläs Mikko Hautala. Tapaamiskohteita räätälöidään yritysten tarpeiden mukaan.

Kenelle pitää tarjota työtä ensin? Mitä tietoa työnhakijasta saa kerätä? Hakuilmoituksessa huomioitavat asiat? Työnantajalla on monta asiaa huomioitavana työntekijää palkatessaan.

Toukokuun alussa tuli voimaan säännökset, jonka mukaan verotus päättyy tuloverotuksessa verovelvolliskohtaisesti. Muutos on voimassa verovuoden 2018 verotuksesta lähtien.

Osakeyhtiölain mukainen pääsääntö on, että kaikki osakkeet tuottavat yhtiössä yhtäläiset oikeudet. Entä jos kyse on erilajisista osakkeista?

Yhtiössä voidaan periä samanaikaisesti useita eri pääomavastikkeita lainojen hoitoa varten. Mitä tarkoittaa pääomavastikkeen rahastointi käytännössä?

Turkissa sähköisesti vahvistetuista A.TR.-  ja EUR.1-tavaratodistuksista puuttuu toistaiseksi Turkin viranomaisen allekirjoitus. Tällaisella vaillinaisesti vahvistetulla todistuksella tuoja ei saa hakea tulliliittokohtelua tai tullietuuskohtelua unionissa.

Hallitustyö merkitsee nelivaiheista algoritmia. Hallituksen on 1) pystyttävä selkeään ja kirkkaaseen ajatteluun, josta seuraa 2) hyviä päätöksiä, 3) oikeita tekoja ja näistä teoista seuraa 4) hyviä tuloksia. 

Kymiring MotoGP - kansainvälinen moottoriurheilutapahtuma 2020 -2024 tuo vuosittain tapahtuman ajaksi 100 000 - 150 000 tapahtumakävijää alueelle.

Kymiring kutsuu Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen alueen yrittäjiä mukaan työpajaan tiistaina 28.8. klo 11-16.00. Paikkana on Iitin Ravilinna Kausalassa.

Kauppakamarin Suunta-johtamisseminaari Haminassa on korkeatasoisia puhujien ja johtamis-, asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimivien kohtaamispaikka jälleen marraskuussa.

Tänä vuonna seminaarin osallistujat pääsevät tutustumaan legendaarisen, ja monelle muistoja tuovan RUK:n tiloihin.

Kouvolan Nuorkauppakamari tuo someguru Tom Laineen Kouvolaan syyskuussa. Koulutuspäivän aiheena on sosiaalisen median hyödyntäminen rekrytoinnissa.

Koulutus on suunnattu erityisesti viestinnän ja HR:n parissa toimiville, mutta sopii kenelle tahansa, joka tarvitsee sosiaalista mediaa työssään. 

Jukka Kopra ja Eero Lehti isännöivät Kokoomuksen eduskuntaryhmän Yrittäjyystekoja 2018 -kiertuetta Kotkassa 4.9. Tervetuloa.