Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

3/2018

30.05.18 | Pääkirjoitus

Nuorkauppakamarit integroivat osaajia Kymenlaaksoon

JC-valiokunnan juttu.jpgMaailmankokouksen Global Village Party Japanin Kanazawassa vuonna 2015.

Yrityksillä on iso vastuu Kymenlaakson elinvoimaisuuden kasvattamisessa uusien työpaikkojen muodossa. Elämä ei kuitenkaan ole vain työtä, sillä harrastukset ja sosiaaliset suhteet usein ratkaisevat yksilön tai perheen pysyvyyden maakunnassa.

Nuorkauppakamari eli Junior Chamber International (JCI) on harrastus, joka yhdistää aktiivisia ja itseään kehittäviä nuoria aikuisia yli 120 maassa. Kymenlaaksossa on kolme kamaria: Haminan, Kouvolan ja Kotkan nuorkauppakamari, jotka ovat yli 50 -vuotiaita yhdistyksiä. Jokaisessa kamarissa on mahdollisuus itsensä kehittämiseen omista lähtökohdistaan. Yksi voi haluta kouluttautua ja kouluttaa, toinen oppia projektijohtoa, kolmatta kiinnostaa johtajaksi kasvaminen. Kaikki tämä ja paljon muuta on mahdollista saavuttaa unohtamatta elinikäisiä aikuisystäviä ympäri maailman. Harrastukseen voi osallistua koko perhe, sillä jäsenen mukana lapset ja seuralaiset huomioidaan toimintaa suunnitellessa.

Muutin 2016 lokakuun lopussa Kuopiosta Kouvolaan saadessani työpaikan XAMK TKI-yksiköstä projektipäällikkönä. En tiennyt Kouvolasta juuri mitään, sillä olin käynyt täällä vain kerran lapsena Tykkimäellä. Olin liittynyt kamariharrastukseen kotikaupungissani Iisalmessa vuonna 2012 ja soitto Kouvolaan ennen työn alkua antoi mahdollisuuden vaihtaa kamaria ja saada uusia ystäviä. Oma integraationi Kymenlaaksoon on vahvistunut nuorkauppakamarin kautta, sillä alue ei ole niin joviaali vieraille kuin Pohjois-Savo.

JC-valiokunta toimii Kymenlaakson Kauppakamarin alaisuudessa omana valiokuntanaan kuuden jäsenen voimin. Tavoitteena on antaa aktiivisille nuorkauppakamarilaisille mahdollisuus tutustua ja verkostoitua alueen toimijoihin sekä osallistua valiokuntatyöhön. Valiokuntakausi kestää kaksi vuotta, ja vuosittain puolet ovat erovuorossa. Olemme jakautuneet muihin valiokuntiin omien työintressiemme osalta.

Painopisteemme vuonna 2018 on tuoda muille valiokunnille ja valiokuntien jäsenille ymmärrys harrastuksemme sisällöstä. Koko Kymenlaakso on yhteisen haasteen edessä, kuinka saada osaavaa työvoimaa alueen yrityksiin. Me nuorkauppakamarilaiset voimme olla avuksi, jos yrityksissä on kohderyhmäämme kuuluvia eli 18 – 40 vuotiaita tulevaisuuden staroja kaivaten hieman lisäkoulutusta, jotta voivat menestyä paremmin tulevaisuuden työelämässä. Aktiivinen nuorkauppakamarilainen kouluttautuu ja verkostoituu paljon työajan ulkopuolella, mikä on suuri etu työnantajalle. Kouluttaudumme myös ulkomailla isoissa kokouksissa, joissa voi tavata vaikka Mitsubishin pääjohtajan iltabileissä. Meitä yhdistää samat arvot ja jäsenyys paikallisessa kamarissa eikä muuta tarvita yhteyden luomiseen.

Vuonna 2019 Tallinnassa järjestetään JCI World Congress, joka tuo 8000 – 10000 JCI jäsentä ympäri maailman viikoksi tutustumaan toisiinsa, pitämään hauskaa, kouluttautumaan ja päättämään järjestön tulevaisuuden linjauksista. Me voimme viedä Kymenlaaksolaisia yrityksiä näihin tilaisuuksiin hakemaan asiakaskontakteja tai esittelemään tuotteita.

Kumppanuus paikallisen nuorkauppakamarin kanssa on kannattava sijoitus yrityksen menestymiseen!

Riku Happonen

JC-Valiokunnan puheenjohtaja 2018

TKI Asiantuntija

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy