Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

3/2018

Osana 25.5. voimaan astunutta EU:n tietosuoja-asetusta olemme päivittäneet verkkosivuillemme tiedot Kymenlaakson kauppakamarin tietosuojakäkäytännöistä ja -periaatteista sekä tietosuojaselosteet.

Sääntömääräisten asioiden jälkeen kokouksessa kuultiin HaminaKotkan Sataman toimitusjohtajan Kimmo Naskin kokousesitelmä HaminaKotkan Sataman tulevaisuuden näkymistä.

Kesäisen tulevaisuusseminaarin, Kymenlaakso Summitin, tapahtumapaikkana 13.6. toimii upea Merikeskus Vellamo.

Aamupäivän tiiviin ohjelman jälkeen osallistujilla on mahdollisuus lounastaa meriristeilyllä verkostoituen ja nauttien Suomenlahden saaristosta ja lohikeitosta.

 

Ei vain teknologiaa ja bittejä, vaan kyvykkyyttä ajatella toisin. Kauppakamarin uusi seminaari tarjoaa yrityksille tietoa talouden ja teknologian muutoksista. 

Kesäinen Strömfors on Teollisuusvaliokunnan kokouspaikkana 6.6. Paria viikkoa myöhemmin, 18.6., Loviisan Strömforsissa sijaitsevaan hyönteiskasvattamoon tutustuvat myös Digi- ja Startup-valiokunnat yhteiskokouksessaan. Kumpaankiin kokoukseen ovat tervetulleita myös muiden valiokuntien jäsenet. Muistathan kuitenkin ilmoittautua etukäteen.

Varapuheenjohtaja Kimmo Naski palkittiin ansiomerkillä pitkäaikaisesta toimimisesta kauppakamarin luottamustehtävissä. Onnittelemassa puheenjohtaja Sakari Pasanen (oik.).

Koulutuspalveluiden kevätkisassa kolme kärkeen nousivat excelin käyttöön, arvonlisäverotukseen kansainvälisessä kaupassa sekä muuttuvaan työelämään liittyvät koulutukset. Kaikki ovat mukana myös ensi syksyn koulutustarjonnassa.

Kymenlaakson kauppakamarissa aloittaa toimintansa nimitysvaliokunta, jonka tehtäviin kuuluu valmistella ehdotuksia vuosikokoukselle keskeisten luottamushenkilöpaikkojen täyttämisessä.

Luottamushenkilöiden kesäkauden päätös ja syyskauden avaus tapahtuu yhteislounaan merkeissä ravintola Meriniemessä Kotkassa. Lounasvieraana on johtaja Johanna Sipola Keskuskauppakamarista.

Naisverkoston tapaamiselle sattui kaunein mahdollinen sää kuljeskeluun syreenintuoksuisessa kartanopuistossa. Toiminnanjohtaja Jenni Liikkanen kertoi Nuorisokeskus Anjalan leirikoulutoiminnasta, Ankkapurhan kulttuuripuiston  historian havinoista sekä digitaalisaation tulosta kartanon saliin.  

Vuosikirja sisältää kauppakamarin viime vuoden tilinpäätöstiedot ja toimintakertomukset. 62-sivuisesta julkaisusta löytyvät katsaukset valiokuntien toimintaan sekä laaja jäsenluettelo. Vuosikirja on jaettu kaikkiin jäsenyrityksiin toukokuun alussa. Se on luettavissa myös sähköisenä verkkojulkaisuna.

Kyberuhat voivat lamauttaa koko liiketoiminnan.

Perustilanne lähtee siitä, että kaikkien IT-järjestelmien pitäisi pysyä edes ajan tasalla viimeisten päivitysten suhteen. Ihmiset ovat usein myös se heikoin linkki.

Haastattelimme kahta Suomen johtaviin tietoturvajohtajiin kuuluvaa henkilöä yritysten tietoturvallisuudesta ja verkkorikollisuudesta. F-Securen Konttinen ja Rekonen sanovat, että kyvykkyys reagoida kyberhyökkäyksiin on usein alkeellisella tasolla.