Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

3/2018

Yrityksillä on iso vastuu Kymenlaakson elinvoimaisuuden kasvattamisessa uusien työpaikkojen muodossa. Elämä ei kuitenkaan ole vain työtä, sillä harrastukset ja sosiaaliset suhteet usein ratkaisevat yksilön tai perheen pysyvyyden maakunnassa.

Kesäisen tulevaisuusseminaarin, Kymenlaakso Summitin, tapahtumapaikkana 13.6. toimii upea Merikeskus Vellamo.

Aamupäivän tiiviin ohjelman jälkeen osallistujilla on mahdollisuus lounastaa meriristeilyllä verkostoituen ja nauttien Suomenlahden saaristosta ja lohikeitosta.

 

Varapuheenjohtaja Kimmo Naski palkittiin ansiomerkillä pitkäaikaisesta toimimisesta kauppakamarin luottamustehtävissä. Onnittelemassa puheenjohtaja Sakari Pasanen (oik.).

Kesäinen Strömfors on Teollisuusvaliokunnan kokouspaikkana 6.6. Paria viikkoa myöhemmin, 18.6., Loviisan Strömforsissa sijaitsevaan hyönteiskasvattamoon tutustuvat myös Digi- ja Startup-valiokunnat yhteiskokouksessaan. Kumpaankiin kokoukseen ovat tervetulleita myös muiden valiokuntien jäsenet. Muistathan kuitenkin ilmoittautua etukäteen.

Ei vain teknologiaa ja bittejä, vaan kyvykkyyttä ajatella toisin. Kauppakamarin uusi seminaari tarjoaa yrityksille tietoa talouden ja teknologian muutoksista. 

Naisverkoston tapaamiselle sattui kaunein mahdollinen sää kuljeskeluun syreenintuoksuisessa kartanopuistossa. Toiminnanjohtaja Jenni Liikkanen kertoi Nuorisokeskus Anjalan leirikoulutoiminnasta, Ankkapurhan kulttuuripuiston  historian havinoista sekä digitaalisaation tulosta kartanon saliin.  

Hallitustyöskentelyn merkitys yritysten ja kaupunki- tai valtio-omisteisten yritysten toiminnan tuloksekkaassa kehittämisessä kasvaa. Erityisen tärkeä on hallituksen puheenjohtajan rooli. Kauppakamarin uusi kahden päivän kurssi antaa valmiuksia hallitusten puheenjohtajille. 

Yritysten ja organisaatioiden hallitusten jäsenille ja niihin aikoville tarkoitettu HHJ-kurssi käynnistyy Kymenlaaksossa seuraavan kerran lokakuussa.

HHJ-kurssi on suunnattu niin yritysten omistajille, hallituksen jäsenille, toimitusjohtajille kuin johtoryhmille.

Kauppakamarin koulutustarjonta laajeni verkkoon. Uusi KoulutusOnline on kauppakamarijärjestön valtakunnallinen palvelu, johon alueelliset kauppakamarit ovat valintansa mukaan voineet liittyä  ja tarjota sen palveluna jäsenilleen.

Sääntömääräisten asioiden jälkeen kokouksessa kuultiin HaminaKotkan Sataman toimitusjohtajan Kimmo Naskin kokousesitelmä HaminaKotkan Sataman tulevaisuuden näkymistä.

Osana 25.5. voimaan astunutta EU:n tietosuoja-asetusta olemme päivittäneet verkkosivuillemme tiedot Kymenlaakson kauppakamarin tietosuojakäkäytännöistä ja -periaatteista sekä tietosuojaselosteet.

Lomakausi on meneillään, joten on paikallaan palauttaa mieliin vuosilomalain säännökset koskien loman antamista ja sen siirtämistä.

Kymenlaakson kauppakamarissa aloittaa toimintansa nimitysvaliokunta, jonka tehtäviin kuuluu valmistella ehdotuksia vuosikokoukselle keskeisten luottamushenkilöpaikkojen täyttämisessä.

Suomen kauppasuhteet EU:n ulkopuolisten maiden kanssa määritellään EU-tasolla. Suomi vaikuttaa aktiivisesti neuvotteluiden sisältöön osana Euroopan unionin neuvoston toimintaa.

EU on maailman kauppapolitiikassa merkittävä tekijä, ja sen intressit ovat maailmanlaajuiset. EU:lla on kahdenvälisiä vapaakauppasopimuksia noin kuudenkymmenen maan kanssa, ja neuvottelut ovat käynnissä usean muun maan tai alueen kanssa, kuten Mercosur, Indonesia ja investointisopimusten osalta Kiina.

Huijauslaskut ja epäselvt tarjoukset vievät työaikaa ja pahimmillaan johtavat taloudellisiin seurauksiin.. Artikkelista löydät vinkit, miten toimia, jos haistat palaneen käryä.

 

Lähtökohtaisesti toisen tavaramerkin käyttö on kiellettyä. Se on sallittua kuitenkin esimerkiksi tuotteen kuvailussa. Poikkeustapauksista on kerrottu tässä artikkelissa.

Luottamushenkilöiden kesäkauden päätös ja syyskauden avaus tapahtuu yhteislounaan merkeissä ravintola Meriniemessä Kotkassa. Lounasvieraana on johtaja Johanna Sipola Keskuskauppakamarista.

Koulutuspalveluiden kevätkisassa kolme kärkeen nousivat excelin käyttöön, arvonlisäverotukseen kansainvälisessä kaupassa sekä muuttuvaan työelämään liittyvät koulutukset. Kaikki ovat mukana myös ensi syksyn koulutustarjonnassa.


Hyvä yrittäjä / toimitusjohtaja!
Yritysten omistajanvaihdosten onnistuminen on merkittävä yhteiskunnallinen haaste. Kysymys on yrittäjien menestyksestä ja kansantalouden kasvusta.
Omistajanvaihdosten edistämiseksi on perustettu valtakunnallinen hanke, jonka päärahoittaja on Työ- ja elinkeinoministeriö. Työn pohjaksi tarvitaan tutkittua tietoa ja päivitämme nyt 2015 viimeksi tehdyn Omistajanvaihdosbarometrin.

Vuosikirja sisältää kauppakamarin viime vuoden tilinpäätöstiedot ja toimintakertomukset. 62-sivuisesta julkaisusta löytyvät katsaukset valiokuntien toimintaan sekä laaja jäsenluettelo. Vuosikirja on jaettu kaikkiin jäsenyrityksiin toukokuun alussa. Se on luettavissa myös sähköisenä verkkojulkaisuna.

Kyberuhat voivat lamauttaa koko liiketoiminnan.

Perustilanne lähtee siitä, että kaikkien IT-järjestelmien pitäisi pysyä edes ajan tasalla viimeisten päivitysten suhteen. Ihmiset ovat usein myös se heikoin linkki.

Haastattelimme kahta Suomen johtaviin tietoturvajohtajiin kuuluvaa henkilöä yritysten tietoturvallisuudesta ja verkkorikollisuudesta. F-Securen Konttinen ja Rekonen sanovat, että kyvykkyys reagoida kyberhyökkäyksiin on usein alkeellisella tasolla.