Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

7/2017

30.11.17 | Kauppakamariasiaa

Suhdannebarometrin julkistus  Koskelassa

Rekrytointivaikeudet riskinä yritysten kasvulle

Ammattitaitoisen työvoiman saanti uhkaa nousta esteeksi yritysten kasvulle. Sekä teollisuuden, rakentamisen että palvelualojen yritykset kärsivät rekrytointiongelmista.

WP_20171030_005.jpg

Kymenlaakson teollisuuden ja rakentamisen näkymät olivat hieman vaisummat kuin kesällä. Yritysten kannattavuus oli kuitenkin hieman vuoden takaista parempi ja investoinnit lisääntyivät lievästi vuoden 2016 vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Palvelualojen suhdannenäkymät ovat olleet syksyn aikana noususuunnassa.

Tulokset kävivät ilmi Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n julkistamasta suhdannebarometrista. Kulunutta kvartaalia mittaavat tulokset kuultiin Kuusankosken Koskelassa lokakuun lopussa.

Runsaslukuinen yleisö pääsi kuulemaan myös kahta case-esimerkkiä. Kaslink Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Kukkonen ja Kymenlaakson Osuuspankin johtaja Henni Seppälä toivat yritysnäkökulmaa myös tulevaan talveen.

Elinkeinoelämän Keskusliitto EK julkaisi alkusyksystä Suomalaisen omistajuuden toimintaohjelman. Tutkimuksen esitteli johtava asiantuntija Jari Huovinen EK:sta. Hän kävi esityksessään läpi myyttejä kasvu-, perhe- ja sarjayrittäjistä sekä portfolioyrittäjyydestä. Mielenkiintoinen aineisto sisältää myös yrittäjävaikutusten arvioinnin.

Jari Huovisen esitysaineisto avautuu tästä linkistä.

Jari Huovisen suhdannebarometrin analyysi

Kaikki aineistot löytyvät verkkosivuiltamme: www.kymenlaaksonkauppakamari.fi/vaikuttaminen

DSC_0274.JPG
Jari Huovinen Elinkeinoelämän keskusliitto

WP_20171030_002.jpg

WP_20171030_003.jpg

DSC_0278.JPG

Toimitusjohtaja Tuomas Kukkonen, Kaslink.

DSC_0285.JPG
Johtaja Henni Seppälä, Kymenlaakson Osuuspankki.

DSC_0275.JPG