Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

7/2017

30.11.17 | Kauppakamariasiaa

Karjalaisen rahaston stipendi YES-verkostolle

DSC_0100.JPG

YES-verkosto on perehdyttänyt alueen opettajia yrittäjyysopetukseen ja Kouvolassa paikallinen YES- aluetoiminta on synnyttänyt KOUahead-messut. Kymenlaakson kauppakamarin hallinnoiman Arvo ja Kirsti Karjalaisen rahaston stipendi myönnettiin tänä vuonna  YES-verkoston Kymenlaakson aluetoiminnalle.

YES on yrittäjyyskasvatuksen valtakunnallinen asiantuntijaverkosto, joka edistää yrittäjyyskasvatuksen toteutumista kouluttamalla opettajia, kehittämällä koulutusta, rakentamalla koulu-yritysyhteistyötä, verkottamalla yrittäjyyskasvatuksen toimijoita ja tarjoamalla innostavia menetelmiä ja materiaaleja opetukseen.

Kymenlaaksossa toimivat sekä Kotka-Haminan että Kouvolan YES-alueverkostot. Kotka-Haminan YES-aluepäällikkönä toimii Maarit Koverola Cursorista käsin ja Kouvolassa Reijo Vaurula Kinnosta käsin.  

Uusissa opetussuunnitelmissa NY-ohjelmat on priorisoitu ensisijaisiksi metodeiksi yrittäjyyskasvatuksessa. Kymenlaaksolaiset opettajat ovat niittäneet mainetta aktiivisimpia NY (Nuori yrittäjyys) –ohjelmien käyttäjinä valtakunnallisesti. KOUahead -messut on järjestetty YES-verkoston organisoimana jo kuusi kertaa.  Messuilla yhdeksäsluokkalaiset saavat tietoa työelämästä ja jatko-opinnoista.

NY-ohjelmat kattavat kaikki ikäryhmät alkaen esikouluikäisistä. Pienet yrittäjänalut voivat opetella yrittämisen perusasioita kuten markkinointia ja hinnoittelua vaikkapa mokkapaloja tai jouluaskarteluja valmistamalla.

Stipendin vastaanotti Kymenlaakson kauppakamarin syyskokouksen yhteydessä YES Kouvolan aluepäällikkö Reijo Vaurula. Palkintoa vastaanottaessaan hän tuumi, että stipendin turvin nuoria voidaan viedä opintomatkalle Helsinkiin huhtikuussa seuraamaan Uskalla yrittää –finaalia. Kilpailussa on esillä usean eri karsinnan kautta loppuvaiheeseen selvinneitä NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelman yrityksiä eri puolilta maata, myös Kymenlaaksosta; yksi Kouvolan seudulta ja yksi Kotka-Haminan seudulta.

Arvo ja Kirsti Karjalaisen rahasto on Kymenlaakson kauppakamarin hallinnoima rahasto. Rahaston edellisen vuoden tuotosta jaetaan avustuksia tai stipendejä yrittäjätoiminnan kehittämistä tai edistämistä Kymenlaaksossa palveleviin tarkoituksiin.

http://www.yesverkosto.fi/

http://www.nuoriyrittajyys.fi/