Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

7/2017

Yhteisövero muodostaa ainoastaan kymmenesosan yritysten tilittämistä veroista, selviää Keskuskauppakamarin tuoreesta veroselvityksestä. Selvitys kattaa yli 270 000 yrityksen valtiolle ja kunnille tilittämät merkittävimmät verot.

EU:n ja Kanadan välisen vapaakauppasopimuksen eli CETA-sopimuksen väliaikainen soveltaminen alkoi syyskuussa. Tullietuuden saaminen Kanadassa edellyttää, että suomalainen viejäyritys laatii alkuperäilmoituksen kauppalaskuun tai muuhun kaupalliseen asiakirjaan. Jotta viejäyritys voi laatia tällaisia alkuperäilmoituksia, sen pitää hakea Tullin kautta rekisteröidyksi viejäksi EU:n REX-tietokantaan.

Koulutuksessa perehdytään rahoitushakemusten tekemiseen Euroopan Unionin kahdesta eri rahoituskanavasta. Kumpikin tarjoaa pienille ja keskisuurille yrityksille mahdollisuuden jopa kolmen miljoonan euron rahoituksen saamiseen tuotteen tai palvelun kehittämiseen.

Tulevan tietosuoja-asetuksen vaatimukset sekä excelin perus- ja jatkokäyttö kauppakamarin koulutuksena. Merikeskus Vellamossa esillä uusimmat verolainsäädännön muutokset.

Tule mukaan kuuntelemaan, miten maahantuonnin arvonlisäverotuksen menettelyt muuttuvat tämän siirtyessä Tullilta Verohallinnolle 1.1.2018 alkaen. Muutos koskee vain arvonlisäverorekisteriin merkittyjen asiakkaiden tekemiä tuonteja.

EU:n uutta tietosuoja-asetusta (GDPR) aletaan soveltaa toukokuussa 2018. Asetuksella on vaikutusta jokaiseen organisaatioon, joka käsittelee henkilötietoja. Nyt on aika varautua muutokseen, sopia toimintatavoista organisaatiossa ja hankkia henkilöstölle lainmukainen osaaminen.

Syksyn hallitustyöskentelyyn valmistava HHJ-kurssi oli loppuunmyyty. Ilmoittautuminen kevään kurssille on nyt avattu. Isäntänä ja kurssipaikkana Kotkamills.