Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

7/2017

Kauppakamarin Suuri veroselvitys tuo esille yritysten merkityksen hyvinvointiyhteiskunnan rakentajina. Kymenlaakson suurin veronmaksaja on teollisuus. Yritysten verojalanjälki esitetään selkeän infografiikan avulla. Aineisto on yritysten käytettävissä esimerkiksi luentomateriaalina ja tilaisuuksien esitysmateriaalina.

Kauppakamarin suosittu vuosittainen Veropäiväkiertue pysähtyy Kotkassa perjantaina 8.12. Ann-Mari Kemellin johtamassa Veropäivässä on esillä tuoreimmat tiedot verotuksen ja kirjanpidon muutoksista. 

 

Valiokuntavuosi 2018 käynnistyy kaikkien luottamushenkilöiden yhteisellä tilaisuudella valiokuntavalkeilla. Mukaan Pato Klubille on kutsuttu sekä valiokuntien että hallitusten jäsenet suunnittelemaan vuoden toimintaa. 

Kymenlaakson kauppakamari haluaa tänä vuonna tuoda joulumieltä koteihin ja lahjoittaa joulukortteihin varatut rahat Nuorkauppakamareiden Joulupuu-keräykseen.

Suomen on aktiivisesti houkuteltava ammattiosaajia ulkomailta. Työperäinen maahanmuutto on välttämättömyys, kirjoittaa Keskuskauppakamarin johtaja Johanna Sipola.

Kymenlaakson kauppakamari palkitsi pitkäaikaisia luottamushenkilöitä sääntömääräisen syyskokouksen yhteydessä. Pronssisen ansiomerkin 15:n vuoden luottamushenkilötyöskentelystä saivat toimitusjohtaja Kimmo Naski, toimitusjohtaja Sakari Pasanen ja kansainvälisten asiain päällikkö, ohjelmapäällikkö Petri Tolmunen.

YES-verkosto on perehdyttänyt alueen opettajia yrittäjyysopetukseen ja Kouvolassa paikallinen YES- aluetoiminta on synnyttänyt KOUhead-messut. 

Kymenlaakson kauppakamarin hallinnoiman Arvo ja Kirsti Karjalaisen rahaston stipendi myönnettiin tänä vuonna YES-verkoston Kymenlaakson aluetoiminnalle.

Kymenlaakson kauppakamarin syyskokouksessa valittiin uusia luottamushenkilöitä sekä hallitukseen että valiokuntiin. Uutta virtaa hallitustyöskentelyyn tuo "nelikymppisten nelikko". Kaslinkin toimitusjohtaja Tuomas Kukkonen on yksi heistä.

Ammattitaitoisen työvoiman saanti uhkaa nousta esteeksi yritysten kasvulle, ilmenee viimeisimmästä EK:n kokoamasta suhdannebarometrista. Yritysten näkökulmaa Koskelassa pidetyssä tilaisuudessa avasivat Kaslinkin Tuomas Kukkonen ja Osuuspankin Henni Seppälä.

Pato Klubilla päätettiin kauppakamariosaston ensi vuoden toiminnasta ja kuultiin luennoitsijavieraana Ulkoasiainministeriön yksikönpäällikkö Sini Paukkusta.

Kauppakamarin Suunta-johtamisseminaari keräsi juhlavuoden kunniaksi ennätysosallistujamäärän. Haminan RUK:n Maneesiin oli saapunut noin 150 henkilöä verkostoitumaan ja kuulemaan eri toimialojen esityksiä. 

ICT-asiantuntijayritys Relator avasi kesän aikana uuden toimipisteen Kotkaan ja liittyi syksyllä Kymenlaakson kauppakamarin jäseneksi. Joulukuun 14. päivänä Relator järjestää Kotkan toimiston avajaisten kunniaksi Relatorin ICT-iltapäivän Eagle-talossa. Katso ohjelma ja tule mukaan.

Harhaluulot johtajan työstä rapisivat päivän aikana, kun vähän yli 700 nuorta tutustui tirehtöörien arkipäivään. Montako urapäätöstä päivän aikana syntyi - ainakin Noora Mäkelä innostui pankki- ja finanssialasta  seurattuaan Kymenlaakson Osuuspankin johtajan Henni Seppälän työpäivää. 

Kauppakamarin huolenaiheena on yhä ruuhkaisemmaksi muuttuva Kotka-Kouvola -valtatie. Ministerille vietiin viestiä myös Mussalon sataman Kotolahden ratapihan korjaustarpeesta. Molemmille hankkeille toivotaan rahoitusta valtion seuraavien tulomenoarvioiden liikennemäärärahoista.

PK-yritysten hallituksen puheenjohtajakurssilla käsitellään hallituksen johtamista ja ryhmädynamiikkaa. Kurssi sopii sekä jo toimiville hallitusten puheenjohtajille että valmiuksiaan kehittäville hallitusten jäsenille.