Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

7/2017

Kauppakamarin huolenaiheena on yhä ruuhkaisemmaksi muuttuva Kotka-Kouvola -valtatie. Ministerille vietiin viestiä myös Mussalon sataman Kotolahden ratapihan korjaustarpeesta. Molemmille hankkeille toivotaan rahoitusta valtion seuraavien tulomenoarvioiden liikennemäärärahoista.

Kymenlaakson kauppakamarin syyskokouksessa valittiin uusia luottamushenkilöitä sekä hallitukseen että valiokuntiin. Uutta virtaa hallitustyöskentelyyn tuo "nelikymppisten nelikko". Kaslinkin toimitusjohtaja Tuomas Kukkonen on yksi heistä.

Kymenlaakson kauppakamari palkitsi pitkäaikaisia luottamushenkilöitä sääntömääräisen syyskokouksen yhteydessä. Pronssisen ansiomerkin 15:n vuoden luottamushenkilötyöskentelystä saivat toimitusjohtaja Kimmo Naski, toimitusjohtaja Sakari Pasanen ja kansainvälisten asiain päällikkö, ohjelmapäällikkö Petri Tolmunen.

Kauppakamariosaston hallitus teki tiivistahtisen visiitin Kööpenhaminaan. Matkan aikana perehdyttiin YK:n tarjouskilpailutukseen, muotibrändin bisnekseen ja haettiin näkökulmia Kouvolan tapahtuma- ja matkakeskusta varten Pohjoismaiden suurimmasta kongressi- ja messukeskuksesta.

YES-verkosto on perehdyttänyt alueen opettajia yrittäjyysopetukseen ja Kouvolassa paikallinen YES- aluetoiminta on synnyttänyt KOUhead-messut. 

Kymenlaakson kauppakamarin hallinnoiman Arvo ja Kirsti Karjalaisen rahaston stipendi myönnettiin tänä vuonna YES-verkoston Kymenlaakson aluetoiminnalle.

Kauppakamarin suosittu vuosittainen Veropäiväkiertue pysähtyy Kotkassa perjantaina 8.12. Ann-Mari Kemellin johtamassa Veropäivässä on esillä tuoreimmat tiedot verotuksen ja kirjanpidon muutoksista. 

 

Ammattitaitoisen työvoiman saanti uhkaa nousta esteeksi yritysten kasvulle, ilmenee viimeisimmästä EK:n kokoamasta suhdannebarometrista. Yritysten näkökulmaa Koskelassa pidetyssä tilaisuudessa avasivat Kaslinkin Tuomas Kukkonen ja Osuuspankin Henni Seppälä.

Kauppakamarin Suunta-johtamisseminaari keräsi juhlavuoden kunniaksi ennätysosallistujamäärän. Haminan RUK:n Maneesiin oli saapunut noin 150 henkilöä verkostoitumaan ja kuulemaan eri toimialojen esityksiä. 

Harhaluulot johtajan työstä rapisivat päivän aikana, kun vähän yli 700 nuorta tutustui tirehtöörien arkipäivään. Montako urapäätöstä päivän aikana syntyi - ainakin Noora Mäkelä innostui pankki- ja finanssialasta  seurattuaan Kymenlaakson Osuuspankin johtajan Henni Seppälän työpäivää. 

Tulevan tietosuoja-asetuksen vaatimukset sekä excelin perus- ja jatkokäyttö kauppakamarin koulutuksena. Merikeskus Vellamossa esillä uusimmat verolainsäädännön muutokset.

Pato Klubilla päätettiin kauppakamariosaston ensi vuoden toiminnasta ja kuultiin luennoitsijavieraana Ulkoasiainministeriön yksikönpäällikkö Sini Paukkusta.

ICT-asiantuntijayritys Relator avasi kesän aikana uuden toimipisteen Kotkaan ja liittyi syksyllä Kymenlaakson kauppakamarin jäseneksi. Joulukuun 14. päivänä Relator järjestää Kotkan toimiston avajaisten kunniaksi Relatorin ICT-iltapäivän Eagle-talossa. Katso ohjelma ja tule mukaan.

Suomen on aktiivisesti houkuteltava ammattiosaajia ulkomailta. Työperäinen maahanmuutto on välttämättömyys, kirjoittaa Keskuskauppakamarin johtaja Johanna Sipola.

Kauppakamarin Suuri veroselvitys tuo esille yritysten merkityksen hyvinvointiyhteiskunnan rakentajina. Kymenlaakson suurin veronmaksaja on teollisuus. Yritysten verojalanjälki esitetään selkeän infografiikan avulla. Aineisto on yritysten käytettävissä esimerkiksi luentomateriaalina ja tilaisuuksien esitysmateriaalina.

Valiokuntavuosi 2018 käynnistyy kaikkien luottamushenkilöiden yhteisellä tilaisuudella valiokuntavalkeilla. Mukaan Pato Klubille on kutsuttu sekä valiokuntien että hallitusten jäsenet suunnittelemaan vuoden toimintaa. 

Yhteisövero muodostaa ainoastaan kymmenesosan yritysten tilittämistä veroista, selviää Keskuskauppakamarin tuoreesta veroselvityksestä. Selvitys kattaa yli 270 000 yrityksen valtiolle ja kunnille tilittämät merkittävimmät verot.

Koulutuksessa perehdytään rahoitushakemusten tekemiseen Euroopan Unionin kahdesta eri rahoituskanavasta. Kumpikin tarjoaa pienille ja keskisuurille yrityksille mahdollisuuden jopa kolmen miljoonan euron rahoituksen saamiseen tuotteen tai palvelun kehittämiseen.

EU:n ja Kanadan välisen vapaakauppasopimuksen eli CETA-sopimuksen väliaikainen soveltaminen alkoi syyskuussa. Tullietuuden saaminen Kanadassa edellyttää, että suomalainen viejäyritys laatii alkuperäilmoituksen kauppalaskuun tai muuhun kaupalliseen asiakirjaan. Jotta viejäyritys voi laatia tällaisia alkuperäilmoituksia, sen pitää hakea Tullin kautta rekisteröidyksi viejäksi EU:n REX-tietokantaan.

Tule mukaan kuuntelemaan, miten maahantuonnin arvonlisäverotuksen menettelyt muuttuvat tämän siirtyessä Tullilta Verohallinnolle 1.1.2018 alkaen. Muutos koskee vain arvonlisäverorekisteriin merkittyjen asiakkaiden tekemiä tuonteja.

 

​​​​Julkisten hankintojen vuotuinen arvo EU:ssa on noin 2000 miljardia euroa. EU-maihin rekisteröityneillä yrityksillä on mahdollisuus hyödyntää EU:n ja ETA:n sisämarkkinoita tekemällä tarjouksia julkisten hankintojen tarjouskilpailuihin kotimaansa lisäksi myös muissa jäsenvaltioissa. 

Suomalaisyritykset pääsevät hyödyntämään sopimusta Kanadan kaupassa. Sopimus poistaa tullit kaikilta teollisuustuotteilta joko saman tien tai enintään seitsemän vuoden siirtymäajan jälkeen. 

Switzerland ranks as the most competitive nation in the world, followed by the United States and Singapore. Reliable and reasonable politics, a wide-spread awareness that average is not sufficient, a trustful relationship between employees and employers, first-class infrastructure and education system are the basis of Switzerland’s top ranking.

Vaikka työsuhteessakin periaatteessa vallitsee sopimusvapaus, rajoittavat lainsäädäntö ja työehtosopimukset merkittävästi osapuolten määräämisoikeutta.

Työnantajalla on kuitenkin joitakin mahdollisuuksia tavanomaisten sopimusehtojen lisäksi sopia erilaisten riskien hallinnasta ja jakamisesta työntekijän kanssa.

Verohallinnon tietojärjestelmäuudistus etenee ja sen johdosta on tulossa muutoksia verotusmenettelyihin. Muutoksilla on vaikutusta sekä yritysten että yksityisten henkilöiden verotusmenettelyihin. 

PK-yritysten hallituksen puheenjohtajakurssilla käsitellään hallituksen johtamista ja ryhmädynamiikkaa. Kurssi sopii sekä jo toimiville hallitusten puheenjohtajille että valmiuksiaan kehittäville hallitusten jäsenille.

EU:n uutta tietosuoja-asetusta (GDPR) aletaan soveltaa toukokuussa 2018. Asetuksella on vaikutusta jokaiseen organisaatioon, joka käsittelee henkilötietoja. Nyt on aika varautua muutokseen, sopia toimintatavoista organisaatiossa ja hankkia henkilöstölle lainmukainen osaaminen.

Syksyn hallitustyöskentelyyn valmistava HHJ-kurssi oli loppuunmyyty. Ilmoittautuminen kevään kurssille on nyt avattu. Isäntänä ja kurssipaikkana Kotkamills.

Kymenlaakson kauppakamari haluaa tänä vuonna tuoda joulumieltä koteihin ja lahjoittaa joulukortteihin varatut rahat Nuorkauppakamareiden Joulupuu-keräykseen.