Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

1/2017

02.02.17 | Kauppakamariasiaa

Valiokuntavalkeiden puheenaiheeksi nousi nuorisotyöttömyys

Kotkan klubin uusitut tilat saivat aikaan ihastuksen huokauksia, kun kauppakamarin yli 70 luottamushenkilöä kokoontuivat perinteisille Valiokuntavalkeille.

Päivän puheenaiheeksi nousi huoli nuorisotyöttömyydestä. Kouvolan Lakritsin omistaja, lakutehtailija Timo Nisula herätteli valiokuntalaisia huomaamaan, miten vain toimenpiteet tuovat tulosta.

- Vaikka kukin valiokunta ottaisi vain yhden asian, jonka päättää toteuttaa tänä vuonna, niin sekin on parempi kuin pelkkä suunnittelu, Nisula painotti.

Hän kertoi tiimistä, joka oli muutama vuosi sitten kokoontunut miettimään, miten voisi aktivoida kotona ilman töitä olevia nuoria työnhakuun. Ideasta syntyi mobiilisovellus Work Pilots, joka hoitaa työnhakijat ja työtä tarjoavat yritykset ja organisaatiot yhteen. Sovellus on innovatiivinen ratkaisu, joka on jo osoittanut toimivuutensa nuorten joukossa.

Kauppakamarin koulutuspäällikkö Petra Kuitunen kertoi, että koulutus- ja työvoimavaliokunta on käynnistänyt hankkeen, johon se tulee haastamaan jäsenyrityksiä mukaan palkkaamaan nuoria lyhytkestoisiin työtehtäviin Work Pilotsin kautta. Valiokunnan puheenjohtaja Päivi Vahteri käsittelee aihetta tämän jäsentiedotteen pääkirjoituksessaan.

Kotkan kaupungin kehitysjohtaja Terhi Lindholm kertoi, että myös Kotkan kaupunki osallistuu Work Pilots –sovelluksen kautta nuorten työllistämistoimiin ja haastaa yritykset mukaan. Kaupunki tarjoaa nuorille työtunteja ja lisää tuntimäärää sitä mukaa, kun yrityksiä lähtee mukaan.

Kauppakamari osallistui Work Pilots-kampanjaan kuluneella viikolla, kun toimistoon palkattiin kolmeksi päiväksi nuori opiskelija Matias Niiranen valmistelemaan Valiokuntavalkeita.

Keskustelu jatkui samassa teemassa, kun toimitusjohtaja Janne Sundqvist esitteli Jakelusuora Oy:n uutta työllistämistavoitetta.

 - Suoramainonnan palveluksessa on yli 10 000 osa-aikaista työntekijää. Tällä aktiivisella joukolla on valtava halu tehdä enemmän työtunteja ja myös muiden palveluksessa. Nyt toivomme, että kaikki maakunnan yrityspäättäjät osoittaisivat halunsa työllistää, Sundqvist vetosi.

 Valiokuntavalkeiden vieraaksi oli tänä vuonna pyydetty hyvinvointikouluttaja Jarno Lemmelä. Hän käsitteli luennossaan monipuolisesti elämän eri osa-alueita, joista koostuu työssä jaksaminen ja ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Syksyllä kauppakamarin Hintsa-metodivalmennukseen osallistuneet antoivat erittäin hyvää palautetta Lemmelän koulutuksesta ja kiitosta tuli myös Valiokuntavalkeiden osallistujilta.

Lemmelä kuvasi, kuinka jaksamista kiihkeätempoisessa työelämässä auttaa kuuden eri elämänalueen tasapaino. Nämä ovat mielen hyvinvointi, fyysinen kunto ja terveys, uni ja palautuminen, ravitsemus ja nestetasapaino, sosiaaliset suhteet ja työhyvinvointi.

Jarno Lemmelän aineisto on jaettu luottamushenkilöille Agendiumin kautta.

  

Maakuntajohtaja Jaakko Mikkola esitteli omassa osiossaan tulevan maakuntauudistuksen tilannetta ja rakennetta.

- Julkisuudessa maakuntauudistuksesta on pääasiassa esillä ollut vain sote-ratkaisun synnyttäminen. Vaikka olenkin iloinen siitä, että Kymenlaaksoon näyttäisi eilen syntyneen sopu asiassa, niin toivon, että maakuntauudistuksen muutkin tärkeät valmisteltavat asiat saisivat huomiota, Mikkola sanoi.

Mielenkiintoisten luentojen jälkeen luottamushenkilöt jakautuivat omiin ryhmiinsä suunnittelemaan vuoden tavoitteita ja ohjelmaa.