Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Liity jäseneksi - Jäsenyys kannattaa!

6/2018

"Työ on tuntemattoman äärellä, kun automaatio, robotisaatio, keinoäly ja digitaaliset alustat muokkaavat kaikkia toimialoja ja lähes kaikkia työtehtäviä." 

"Tunneälystä ja taidosta ottaa toinen ihminen huomioon tulee siis entistä tärkeämpää.  Sosiaaliset taidot ovat tulevaisuudessakin kilpailuetu."

Digivaliokunnan puheenjohtaja Annika Vilkki käsittelee pääkirjoituksessaan digitalisaation monia kasvoja.

Kauppakamarin Suunta-johtamisseminaari Haminassa on korkeatasoisia puhujien ja johtamis-, asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimivien kohtaamispaikka jälleen marraskuussa. Naisenergiaa Suuntaan tuo Ylen tuore toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Superpäivä 31.10. alkaa Suhdannebarometrin tulosten julkistuksella. Neljä vuotta EK:n Brysselin toimiston päällikkönä työskennellyt Janica Ylikarjula jatkaa katsauksella ajankohtaiseen kansainväliseen taloustilanteeseen ja kauppapolitiikkaan. 

Lounaan jälkeen tilaisuus jatkuu Kymenlaakson ennakointiryhmän Tulevaisuusverstas- osiolla. Tutkimusjohtaja Jari Kaivo-Oja Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta johdattelee aiheeseen, mistä yritykset saavat ennakointitietoa strategian päivitykseen, investointien tueksi ja osaamisen kehittämiseksi.

Kauppakamarin laadukkaita koulutuksia on tarjolla loppusyksylle runsaasti. Päivän tai puolen päivän pituiset koulutukset vuorottelevat Kotkassa ja Kouvolassa. Kouluttajina on omien alojensa huippuasiantuntijoita. Tänä syksynä tarjolla on myös useita verkkokoulutuksia.

Kauppakamarit pyrkivät aktiivisesti edistämään naisjohtajuutta nostamalla esiin naisjohtajien merkityksen yritysjohdossa ja osoittamalla keinoja tukea naisten tietä yritysten johtotehtäviin.

Seuraava kauppakamarin naisverkoston lounas nautitaan Kouvolan Teatterin Klubilla 18.10. klo 12-13.30 Teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemi kertoo kokemuksista luovan alan johtajana. 

Asuntomessut 2019 tuovat yli 100 000 matkailijaa Kouvolaan ja sitä kautta potentiaalisia asiakkaita alueen yrityksille. Asuntomessuillassa kuullaan miten huhtikuussa käynnistynyt Messukohteena koko Kouvola-projekti tukee yritysten mahdollisuuksia sekä saadaan katsaus Asuntomessujen tämän hetken tilanteesta. 

Ennen Asuntomessuiltaa pidetään Kouvolan seudun kauppakamariosaston ja Kouvolan Liikemiesyhdistyksen syyskokoukset klo 17.00 alkaen.

Maakunnan pk-vientiyrityksistä joka viides kertoo olevansa voimakkaasti kasvuhakuisia, ja lisäksi noin neljännes kertoo kasvavansa mahdollisuuksien mukaan. Aiheesta lisää keskiviikon 10.10. Kasvuun-tapahtumassa Kotkassa.

Kymenlaakson kauppakamarin sääntömääräinen syyskokous pidetään tänä vuonna lounaskokouksena 100-vuotis juhlavuottaan viettävän Kymenlaakson Sähkön toimitiloissa Elimäellä.

Kymenlaakson kauppakamari juhlii ensi vuonna 90-vuotista taivaltaan. Kauppakamarin toiminnasta kertova vuosikirja julkaistaan ensi keväänä poikkeuksellisen laajana, yli 100-sivuisena Juhlavuosikirjana. Yrityksillä on mahdollisuus esitellä vuosikirjassa toimintaansa, tuotteitaan ja palvelujaan normaalin ilmoitustilan lisäksi advertoriaalilla tai erillisellä onnitteluilmoituksella.

Kauppakamarin Veropäivässä 13.12. käsitellään ajankohtaisia verotuksen ja kirjanpidon vireillä olevia ja tulevia muutoksia. Asiantuntijoina ovat johtaja Ann-Mari Kemell Keskuskauppakamarista ja Risto Walden Bilanssi Oy:stä.

Hallituspartnerit Kymenlaakso ry järjestää yhdessä Kouvola Innovation Oy:n ja Kymenlaakson kauppakamarin kanssa hallitusaamukahvit, joiden teemana on kasvuyritysten rahoitus. Tilasuuden päätteeksi osallistujilla on mahdollisuus keskustella rahoitusasiantuntijoiden kanssa. 

Rohkaise nuoria alle 40-vuotiaita työntekijöitä tutustumaan nuorkauppakamaritoimintaan! Näin autat heitä menestymään, kehittämään osaamistaan ja rakentamaan verkostoja. Työntekijän jäsenyys nuorkauppakamarissa on edullinen sijoitus henkilöstön kehittämiseen. 

Kymenlaaksolaiset ennakointitoimijat ovat yhdistäneet voimansa ja avanneet Kymenlaakso ennakoi -sivuston. Sivuston tarkoituksena on kerätä ja jakaa ennakointitietoa yhdestä paikasta yritysten, oppilaitosten sekä eri toimijoiden hyödynnettäväksi ja päätöksenteon tueksi.

Työntekijän lääkärikäynnit aiheuttavat aika-ajoin päänvaivaa työnantajille. Saako lääkäriajan varata työajalle, maksetaanko siltä ajalta palkkaa ja niin edelleen. Jotta sekaannuksilta vältyttäisiin ja tasapuolinen kohtelu toteutuisi, työnantajan on suositeltavaa ohjeistaa menettelytavat lääkärikäyntien osalta. Ennen kuin voidaan ohjeistaa, on tiedettävä, miten.

Luottotietoyhtiöt keräävät tietoa suomalaisten yritysten ja yksityishenkilöiden maksukyvystä. Lain mukaan luottotietorekisterin pitäjä saa yhdistää yrityksen vastuuhenkilöitä koskevat henkilöluottotiedot yritysluottorekisteriin.Luottotietolain mukaan vastuuhenkilöitä ovat henkilöyhtiöiden yhtiömiehet, toimitusjohtajat, hallituksen jäsenet ja varajäsenet sekä prokuristit ja muut henkilöt joilla on nimenkirjoitusoikeus.

Vuosittain kasvava kaukomyynti ja verkkokauppa ovat eri maiden verohallintojen mielenkiinnon kohteena. Suomessa Verohallinto valvoo ulkomaisten verkkokauppojen myyntiä suomalaiskuluttajien ostosten perusteella.

Suomen ja Venäjän hallitusten välisen talouskomission alainen investointityöryhmä kokoontuu Moskovassa 17. lokakuuta. Työryhmän tavoitteena on vaihtaa tietoja ja esitellä ja edistää investointeja molemmissa maissa. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet yritykset ja organisaatiot.

Pienille ja keskisuurille yrityksille suunnattu puhelinmyynti jättää joskus toivomisen varaa. Vaikka myyntipuhe sisältäisikin oikeat tiedot tarjottavasta palvelusta, saattaa esittämistapa silti olla hyvän liiketavan vastaista. Keskuskauppakamarin liiketapalautakunta antaa pyydettäessä lausuntoja hyvästä liiketavasta.

Kaksi uutta vinkkilistaa ulkomaisista yrityksistä, jotka etsivät kumppaneita tai tavaran-/palvelujen toimittajia Suomesta. Finnpartnership tarjoaa suomalaisyrityksille kehitysmaiden markkinoihin liittyviä ilmaisia neuvontapalveluja sekä taloudellista tukea hankkeen suunnittelu- ja kehitysvaiheisiin sekä koulutukseen. Matchmaking-palvelun kautta kanavoidaan uusia kumppaninhakuja kehitysmaista Suomeen. 

Erasmus nuorille yrittäjille on vaihto-ohjelma, joka antaa uusille yrittäjille tai yrittäjiksi haluaville mahdollisuuden oppia kokeneilta pienyrittäjiltä muissa yrittäjävaihto-ohjelmaan osallistuvissa maissa. 

Argentina is in the process of undergoing important economic changes. More specifically, the kind of structural reforms, that will pave the way to sustainable growth and development in the medium and long run.

Kauppakamarien vientiyrityksille myöntämien Euroopan unionin yleisten alkuperätodistusten kansainvälinen tunnistettavuus ja käytettävyys vahvistuvat entisestään. Suomen kaikki 19 kauppakamaria akkreditoidaan syksyn 2018 aikana. Yritykset hyötyvät järjestelmästä ensi vuoden alusta lähtien.

Turkissa sähköisesti vahvistetuista A.TR.-  ja EUR.1-tavaratodistuksista puuttuu toistaiseksi Turkin viranomaisen allekirjoitus. Tällaisella vaillinaisesti vahvistetulla todistuksella tuoja ei saa hakea tulliliittokohtelua tai tullietuuskohtelua unionissa.

Verkkokauppaa Venäjällä ja Aasiassa, hyönteiskasvatusta Ruotsinpyhtäällä ja Bossin pukuja Virolahdella. Team Finlandin Kasvuun-tilaisuus on ladattu täyteen toinen toistaan mielenkiintoisempia yritystarinoita. Tarinoiden lisäksi yrityksille on luvassa tuhti annos asiaa ja tukku vinkkejä tehokkaassa iltapäivätilaisuudessa Kotkassa 10.10.